Imatge de Josep Maria Bartomeu en una intervenció a la Casa Seat

Bartomeu queda en llibertat provisional després de passar la nit al calabós

La jutgessa també ha decidit l'aixecament del secret de sumari

L'expresident del FC Barcelona entre els anys 2014 i 2020, Josep Maria Bartomeu, ha quedat en llibertat aquest dimarts, 2 de març, després de negar-se a declarar davant de la jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga el cas del 'Barça Gate'. Bartomeu va ser detingut aquest dilluns al matí en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra i ha passat la nit al calabós. També ha estat alliberat aquest dimarts al matí el seu exassessor, Jaume Masferrer.

El CEO general del club, Óscar Grau; i al cap dels serveis jurídics del FC Barcelona, Román Gómez Ponti, ja van quedar en llibertat aquest dilluns a la nit. Els Mossos van escorcollar dilluns les oficines del club al Camp Nou per recaptar més informació sobre el presumpte cas d'intent de desprestigi de jugadors i exdirectius de l'entitat a través de les xarxes socials. Bartomeu i Masferrer van quedar detinguts després dels escorcolls i han passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts.

La jutgessa aixeca el secret de sumari

La titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona considera el FC Barcelona «perjudicat» i no implicat en l'anomenat Barça Gate pel qual l'expresident de l'entitat Josep Maria Bartomeu i tres directius més estan sent investigats. Aquest mateix dimarts, 2 de març, la jutgessa ha aixecat el secret de sumari del cas en el qual els investigats presumptament van fraccionar contractes a l'empresa I3Ventures per esquivar els mecanismes de control intern del club amb la idea d'impulsar una campanya de desprestigi a les xarxes socials contra jugadors i exdirectius, han explicat fonts jurídiques.

Com que no aprecia que el club pugui estar implicat en els fets, la jutgessa ha rebutjat que la plataforma Dignitat Blaugrana continuï exercint l'acusació particular, tot i que ha obert la porta al fet que es constitueixin com a acusació popular, per a la qual cosa l'associació hauria de dipositar una fiança.

Tot plegat passa a només cinc dies perquè se celebrin les eleccions a la presidència del Barça. Després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu el 27 d'octubre de 2020, el Barça va quedar en mans d'una Junta Gestora presidida per Carles Tusquets. Diumenge, els socis del club blaugrana estan convocats a les urnes per triar un nou president entre els tres candidats que es presenten: Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, que ja vaocupar la presidència del Barça entre els anys 2003 i 2010.