Nova batuda contra els narcopisos del Raval amb un detingut al carrer de Sant Pacià

Quan la policia ha assaltat l'habitatge hi havia onze persones a l'interior consumint droga | Els narcopisos són una de les xacres d'aquesta zona de la ciutat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han assaltat aquest dimecres, 27 de juny, un pis del carrer Sant Pacià on s'hi havia instal·lat un narcopis. Agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra, juntament amb investigadors de la policia catalana i de la policia de la ciutat han entrat abans de les cinc de la tarda en un bloc d'aquest carrer, al cor del Raval, a Ciutat Vella, on sabien que a l'interior hi havia un punt d'aquests que proliferen en aquest barri de la ciutat.

Onze consumidors a l'interior del narcopis

Quan han entrat hi ha trobat un grup d'onze consumidors, homes i dones, que després d'identificar-los els han deixat anar sortint. A l'interior del pis la policia catalana ha trobat 7 grams de cocaïna, 4 grams d'heroïna i material divers per a l'adulteració i distribució de la droga, tal com han explicat fonts properes a la investigació a 'CatalunyaDiari.cat'. Al voltant de les sis de la tarda els agents han tret del pis un home d'uns 30 anys que ha quedat detingut per tràfic de drogues i és considerat un dels responsables del narcopis.

L'operació és una més de les que les forces de seguretat fan de manera sovint als carrers del Raval de Ciutat Vella per combatre aquests pisos que s'han convertit en una de les xacres. Els narcotraficants ocupen pisos buits i s'hi instal·len i la policia no només els ha de localitzar sinó que també han de demostrar que s'hi fa tràfic de droga i que no hi viu ningú; si ho han convertit també en l'habitatge d'alguna persona, el desallotjament és molt més complicat i cal una autorització judicial de desnonament.

Moment que els agents de la Guàrdia Urbana encotxen al detingut al carrer de Sant Pacià.
Moment que els agents de la Guàrdia Urbana encotxen al detingut al carrer de Sant Pacià. | Guillem RS

 

La investigació que ha permès desarticular un dels narcopisos del carrer Sant Pacià ha estat conjunta entre la Unitat d'Investigació de la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos d'Esquadra i el grup antidroga de la Guàrdia Urbana del districte. El detingut que s'ha practicat era un dels objectius també de l'operatiu, tal com han explicat a aquest mitjà responsables de l'operatiu.

Poca eficàcia per culpa de la justícia

Des de les que les dues policies han intensificat la seva acció al barri del Raval per lluitar contra aquests punts d'inseguretat s'han tapiat desenes de narcopisos i s'han detingut a 85 persones tot i que normalment tornen a ser deixats en llibertat al cap de poques hores, ocupant de nou els narcopisos i fent d'aquesta xacra una situació complicada d'erradicar. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d'Interior del Govern de Catalunya, Miquel Buch, van conjurar-se per abordar aquesta problemàtica i poder treballar per millorar l'eficàcia dels operatius policials.


Comentaris

envia el comentari