Els Mossos busquen els vídeos de la violació en grup a una noia al Baix Llobregat

Els detinguts han acceptat que van gravar a la noia però han esborrat les imatges

Imatge d'arxiu d'una reunió operativa d'agents dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'una reunió operativa d'agents dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Els cinc detinguts per estar relacionats amb la violació grupal que va denunciar una noia a Molins de Rei el passat 19 de maig han quedat en llibertat amb càrrecs acusats d'un presumpte delicte contra la llibertat sexual per agressió. La magistrada de la sala 1 de Sant Boi, la jutgessa García-Valdecasas n'ha acordat la llibertat però amb mesures cautelars. A més de la prohibició de sortir del país i de no poder-se acostar a menys de 1.000 metres de la víctima, la magistrada també ha acceptat la petició de la Fiscalia de quedar-se amb els mòbils dels cinc imputats.

Durant les declaracions dels detinguts davant de la policia i de la jutgessa, i segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, han explicat que van veure vídeos i fotografies que un d'ells va fer amb el seu mòbil del moment que van mantenir relacions sexuals —«consentides», segons ells— amb la noia quan van marxar de la discoteca amb el cotxe d'un d'ells.

Davant de la magistrada un dels detinguts, de qui encara no se n'ha fet pública la seva identitat tot i la descripció que n'ha fet la víctima, ha acceptat ser l'autor de les gravacions però també assegura que els va esborrar. Els investigadors dels Mossos ja van descarregar el contingut del mòbil d'aquest detingut i no es va trobar el vídeo.

Van compartir els vídeos per WhatsApp

Altres dels detinguts també han assegurat que l'endemà van veure les imatges, fet que ha portat a la magistrada a voler intervenir els mòbils de tots els imputats. Investigadors dels Mossos d'Esquadra, especialitzats en la reconstrucció d'equips d'emmagatzematge d'informació, intentarà poder recuperar els vídeos. Van ser enviats també per grups de missatges instantanis com el WhatsApp, però ara per ara no s'han pogut recuperar. La magistrada creu que els vídeos i les fotos que van fer els homes durant les relacions sexuals poden ser proves importants per seguir amb les diligències d'aquest cas.

Tot i que la García-Valdecasas ha ordenat la llibertat amb càrrecs —no hi tenia més remei, la Fiscalia no ha peticionat la presó provisional—, en la interlocutòria apunta que existeixen «indicis racionals» que els investigats són, presumptament, co-autors d'un delicte d'agressió sexual. En el document també es recull la versió de la noia i d'alguns dels detinguts, que insisteixen en què les relacions sexuals van ser consentides. La noia, per la seva banda, va denunciar que va ser forçada i agredida sexualment a la sortida de la discoteca Be Disco del polígon industrial El Pla de Molins de Rei. Després, segons la seva versió, la van abandonar a l'estació de Sant Boi de Llobregat.


Comentaris

envia el comentari