Batuda en una problemàtica discoteca llatina de Gràcia amb 140 identificats

L'ARRO dels Mossos han assalt la discoteca de matinada amb l'objectiu de pacificar la zona | El 10 de novembre una baralla en aquest local va deixar tres ferits per arma blanca

Pressió policial per evitar mals majors. Aquesta matinada, dissabte 24 de novembre, els Mossos d'Esquadra han assaltat la discoteca  Canela Dance Club, al carrer de Ca l'Alegre de Dalt, al barri de Gràcia, amb agents antiavalots per poder fer un escorcoll del local i també dels seus clients, la majoria, llatinoamericans.

Tal com ha informat la policia, el passat 10 de novembre clients del bar van protagonitzar un incident en el qual van resultar ferides per arma blanca tres persones; un porter de la discoteca i dos dels joves que havien iniciat la baralla. L'enfrontament es va iniciar a l'interior de la sala quan dos grups de persones van començar una baralla que va arribar fins a la porta de la discoteca. Els Mossos d'Esquadra mantenen una investigació oberta però que fins a la data no ha donat resultats.

Una discoteca que genera problemes d'inseguretat a la zona

Però, tal com han explicat fonts policials i també alguns veïns de la zona, no era la primera baralla. Els darrers mesos aquesta discoteca ha generat molts problemes a la zona, a l'interior i també als carrers del voltant, amb baralles, problemes de convivència, consum de drogues i també amb el consum de begudes alcohòliques al carrer, generant problemes d'inseguretat i d'incivisme i causant molèsties als veïns.

Per intentar revertir aquesta situació, a la zona i en concret en aquesta discoteca, els Mossos d'Esquadra van dissenyar un operatiu per entrar a la discoteca de matinada. L'objectiu de la policia catalana era poder conèixer què hi havia dintre de la discoteca i també poder  identificar a les persones per poder ajudar en la investigació de les agressions amb arma blanca del passat 10 de novembre. Totes les dades recollides en l'operatiu d'aquesta matinada seran transferides als investigadors per encarar les seves línies d'investigació.

Més de 140 persones identificades

De manera coordinada agents de la comissaria de Gràcia amb la col·laboració dels agents antiavalots de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), agents de l'Àrea Regional de Policia Administrativa (URPA) i els guies canins dels Mossos van entrar a la discoteca Canela Dance Club. L'operatiu s'ha fet amb els agents de l'ARRO amb cascs i proteccions per evitar una reacció negativa dels clients, que, segons les investigacions prèvies, podien anar armats.

El dispositiu s'ha saldat amb un balanç de 140 persones identificades i s'han aixecat tres actes a controladors d'accessos per incompliment de la normativa i, a un d'ells, també se l'ha denunciat per portar una navalla.  D'altra banda, els agents han aixecat acta als responsables del local per incompliment en matèria de controladors d'accessos i en matèria de sanitat, per la cuina de l'establiment.  Agents d'Inspecció de Treball han detectat que hi havia 24 persones treballant a la discoteca del carrer de Ca l'Alegre de Dalt.

Un dels gossos dels Mossos a la cuina de la discoteca Canel Dance Club de Gràcia.
Un dels gossos dels Mossos a la cuina de la discoteca Canel Dance Club de Gràcia. | CME

 

Durant l'operatiu policial els agents han localitzat  un bat de beisbol, una bossa amb marihuana i han denunciat administrativament tres persones per tinença de substàncies estupefaents. No se'ls ha denunciat pel delicte tràfic de drogues per la quantitat que portaven, que no evidenciava que es dediquessin a la venda, sinó que era droga destinada al seu consum personal.

Pressió policial per acabar amb els problemes

Durant l'entrada i l'escorcoll del local i dels clients no s'han produït incidents i quan ha finalitzat la inspecció els Mossos d'Esquadra s'han retirat i la discoteca ha pogut seguir amb la seva activitat normal. La pressió policial, a més de servir per saber quins clients té el local i poder avançar en la investigació de la baralla amb tres ferits per arma blanca, també serveix per evidenciar als veïns de la zona que la policia marca de prop aquests locals que generen inseguretat al barri.