Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fet amb una foto d'Anna i Olivia i una de la seva mare, Beatriz

Beatriz, la mare d'Anna i Olivia, comença una nova vida: «Ho ha de fer»

El portaveu de la família, Joaquín Amills, confessa que Beatriz està «aprenent a sobreviure» sense Anna i Olivia

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha buscat sense parar el cos de la petita Anna i el del presumpte assassí, Tomás Gimeno. La troballa del cadàver d'Olivia, de només 6 anys, va fer avançar la investigació d'un cas que tenia més ombres que llums.

El poc que se sabia d'Anna i Olivia era que el seu pare, Tomás Gimeno, el 27 d'abril no les havia tornat a la mare. Des d'aquesta data, es desconeixia el que l'empresari havia fet amb les seves filles.

Gràcies al que Tomás va fer amb la seva llanxa al mar, la Guàrdia Civil va decidir posar-se a buscar de manera exhaustiva les nenes i el seu pare.

Per a dur a terme aquesta cerca, el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño va treballar en les aigües de Tenerife durant més d'un mes. Malgrat els esforços dels investigadors, els cossos d'Anna i del seu pare no han aparegut i s'ha aturat tot. La gran dificultat per a trobar-los ha estat la raó principal per la qual s'ha pres aquesta decisió.

«Està aprenent a sobreviure i ha de trobar motius per seguir»

'Espejo Público' ahir, 5 de juliol, va parlar amb Joaquín Amills, president de SOS Desapareguts i portaveu de la mare de les nenes de Tenerife. L'home va revelar com està la mare de les petites ara que sap que el vaixell oceanogràfic ha cessat la investigació.

Amills afirma que Beatriz es troba «en pau» sobre la cerca perquè «s'ha fet tot el que es podia fer». Pel que fa al dol per l'assassinat de les nenes, «està aprenent a sobreviure i ha de trobar motius per seguir. Que tot el seu entorn la cuidi i la protegeixi».

El portaveu de la família assevera que això ha estat un cop dur per a la societat espanyola. «Quan me'n vaig assabentar,  vaig començar a rebre trucades. El 10 de juny era el sant d'Olivia».

«Sempre diem que trobar-la va ser un miracle. El vaixell ja anava a partir, semblava que no se sabria res. El fet de trobar-la va donar a conèixer el que arriba a ser la ment d'una persona així per a fer maldat», exposa sobre els objectius del presumpte parricida.

Actualment, no hi ha una data marcada per al funeral de les petites, perquè depèn de com estigui l'estat d'alarma, explica. Al seu torn, opina que el cas de les petites sempre s'ha tractat amb una gran professionalitat per part dels mitjans. «Cal lluitar perquè no tinguem mai més ni una Olivia ni una Anna, ni un assassí com aquest», va dir ahir.

D'altra banda, va apuntar que trobar Olivia ha permès «resoldre gran part de les incògnites». A més. Joaquín Amills afirma que, segons li va explicar Beatriz, el dia que es va trobar el cos d'Olivia era el seu aniversari.

Una cerca «completament inabastable»

D'altra banda, i davant la fi de les tasques de cerca de l'Ángeles Alvariño, l'informe judicial del Tribunal Superior de Justícia de Canàries sosté el següent: «A causa del corrent, no es pot assegurar que un cos llastrat amb un cinturó de busseig no es desplacés i arribés a un altre lloc. Seria un lloc fora de la capacitat de cerca de l'Ángeles Alvariño».

Arribats a aquest punt, la instructora i el cap d'operacions del vaixell van considerar que era «impossible» seguir amb el rastreig. El motiu, que la cerca era «completament inabastable».