Part de dalt d'un cotxe de policia amb els llums encesos

El Masnou incrementa la presència policial davant l'augment de la inseguretat

La ganivetada a un jove durant la festa major ha generat neguit entre la ciutadania

L'Ajuntament del Masnou (Maresme) ha reforçat la presència policial i d'agents cívics coincidint amb un repunt de determinats delictes que ha generat neguit en la ciutadania. El consistori admet un cert augment de la delinqüència i la pallissa i apunyalament per part d'un nombrós grup a un jove de 18 anys durant la festa major del municipi maresmenc ha estat la gota que ha fet vessar el got.

L'alcalde, Jaume Oliveras, ha explicat que la xifra de vigilants de proximitat ha passat de quatre a set i que s'ha contractat també a set agents interins de la Policia Local per cobrir places vacants.

El consistori també destaca la tasca social dels dinamitzadors de carrer, que fa anys que treballen amb joves extutelats, i la posada en marxa del projecte de la Generalitat Sostre 360 per donar-los una sortida residencial.

«Estem treballant i prenent mesures per revertir aquesta problemàtica»

En un comunicat, l'Ajuntament del Masnou ha assenyalat que «entenem la preocupació dels veïns davant l'increment de fets delictius amb l'arrencada de l'estiu i en ple procés de reobertura de l'oci nocturn. Estem treballant i prenent mesures per revertir aquesta problemàtica. Treballem sense descans, de manera discreta i constant».

En aquest sentit, el consistori també ha volgut enviar un missatge de no estigmatització a la ciutadania i recorda que «els delinqüents són delinqüents, siguin d'on siguin». En aquest sentit, diu el comunicat, l'Ajuntament assegura que no permetrà que s'estigmatitzi un col·lectiu concret «pel seu origen» ni que es produeixin «manifestacions d'incitació a l'odi».

Aquestes paraules des de l'Ajuntament del Masnou fan referència al fet que una part dels agressors del jove apallissat i apunyalat són joves que abans vivien en un centre de menors estrangers. En aquest sentit, però, cal afegir que en el grup d'agressors també hi havia joves de nacionalitat espanyola.