Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fet amb una foto d'Anna i Olivia i una de la seva mare, Beatriz

Beatriz, la mare d'Anna i Olivia, es dona per vençuda: «No ha pogut ser»

La mare lamenta que no s'hagin pogut trobar els cossos de la seva altra filla, Anna, i del seu ex, Tomás Gimeno

Beatriz Zimmermann, la mare d'Anna i Olivia, ha sabut aquesta setmana que s'ha donat per finalitzada la cerca de la seva filla Anna. I tampoc s'ha trobat el cos del seu ex, Tomás Gimeno.

El vaixell Ángeles Alvariño no pot seguir buscant a la zona perquè el terreny és massa irregular. Els investigadors han estat a punt de perdre el robot que els ajuda en aquesta missió i que té un cost elevat.

Davant d'aquesta situació, el responsable del vaixell no ha tingut més remei que traslladar al jutjat que la cerca és «completament inabordable». I el jutge, que ha conegut els detalls mitjançant un informe, li ha donat la raó i ha ordenat la fi de la cerca.

Això vol dir diverses coses, però la més clara és que el cas no es podrà tancar fins d'aquí a dos anys, com a mínim. Afortunadament, gràcies a un canvi en el Codi Civil, probablement no caldrà esperar deu anys, que era l'habitual fins ara.

Com que Tomás i Anna van desaparèixer a mar obert, en una immersió subaquàtica, les autoritats poden declarar-ne la defunció abans.

Beatriz ha acceptat la notícia sent conscient que els investigadors han fet tot el possible, i fins i tot més, per a trobar-los. Fa dos dies es va mostrar «abatuda» per la notícia, encara que no canviarà la seva manera de pensar.

Hi ha qui creu que Tomás va fugir amb Anna després de matar Olivia perquè ella era massa gran per a començar de zero. Amb la petita li resultaria fàcil amagar-se i començar una altra vida, ja que aviat la nena no recordaria res del seu passat.

Els investigadors, en canvi, estan convençuts que Tomás Gimeno es va suïcidar després de matar les seves filles. Alguns creuen que li va costar fer-ho, però finalment no podia viure sabent que el que havia fet el convertiria en la persona més odiada.

Per aquest motiu, el pare de les nenes s'hauria arrossegat al fons del mar amb l'ajuda d'un cinturó de busseig. Segons la hipòtesi principal, Tomás va emprar dues ampolles d'aire per a poder respirar fins arribar a una profunditat suficient per a no poder tornar a pujar. Un cop a baix, va deixar anar les ampolles i va morir ofegat.

Beatriz creu que Tomás s'ha suïcidat

Beatriz creu fermament en la versió de la Guàrdia Civil i està convençuda «al 100%» que Tomás és mort. Divendres va confirmar, mitjançant una carta enviada als mitjans, que la notícia de la fi de la cerca l'ha deixat amb una sensació «agredolça».

En part, Beatriz se sent malament perquè «la investigació es quedarà com està». Però alhora també sent «alleugeriment i descans» perquè sap que s'ha fet tot el possible per a trobar-los.

Persones properes a Beatriz expliquen que «mai ens hauríem imaginat que tindríem tant de suport i afecte». I han tornat a donar les gràcies als mitjans i a tothom que ha col·laborat en la recerca. «Gràcies a tots vostès, Beatriz ha pogut seguir endavant», expliquen a la carta.

«No ha pogut ser; l'Anna i el Tomàs no han aparegut», insisteix la carta, mostrant que ja accepten la decisió. També han aprofitat per agrair a la Guàrdia Civil i a la resta de professionals que han treballat en el cas la feina que han fet durant tot aquest temps. Especialment a la tripulació de la nau, que van trobar Olivia i li van permetre saber què havia passat.

Beatriz «entén que s'ha fet tot el que s'ha pogut» i per això es mostra agraïda. «Gràcies a això s'ha pogut saber la veritat», assegura la carta. Finalment, la mare i els familiars d'Anna i Olivia demanen que «mai s'oblidin» d'elles.