Fotomuntatge de Beatriz i les seves filles, Anna i Olivia

Beatriz, la mare de l'Anna i l'Olivia, llança la tovallola: «S'ha acabat»

Beatriz és cada vegada més conscient de la realitat i ha perdut tota esperança de trobar el cos de la seva filla Anna

Beatriz Zimmermann, la mare d'Anna i Olivia, ha perdut tota esperança de trobar el seu nadó d'un any. El vaixell especialitzat exhaureix les seves últimes hores en aigües de Tenerife. A partir d'aquest dijous, la investigació prendrà un nou rumb.

En les últimes hores s'ha especulat sobre la possibilitat que Tomás Gimeno, el pare de les menors, segueixi viu. Això obriria un fil d'esperança perquè l'Anna seguís amb vida. Però alguna cosa ha canviat a l'interior de la seva mare.

Tota la informació que apareix en els mitjans de comunicació ha estat prèviament comunicada a la mare de les nenes. Beatriz coneix al detall, pas a pas, tot el que va succeint. Això la fa ser cada vegada més realista.

Els agents li han traslladat el contingut de les cartes i els missatges de comiat de Tomàs. D'ells es desprèn que en el seu pla no entrava el suïcidi. La Guàrdia Civil cada vegada veu més probable que el presumpte parricida estigui fugat.

Això ha fet augmentar les especulacions sobre el veritable parador de l'Anna. I si la germana menor seguís amb vida, al costat de Tomás? És una possibilitat remota. I és que al costat del cadàver d'Olivia, a 1.000 metres de profunditat, hi havia una segona bossa oberta.

«Em consta que els investigadors han explicat a la mare tots els detalls del que va succeint», assegura l'agent José María Benito. Els experts asseguren que saber el que va passar és necessari perquè la mare pugui tancar el dol.

Està convençuda que no hi ha res a fer

Gent propera a Beatriz Zimmermann expliquen que «és una mare assenyada que ho ha entès perfectament». Segons l'agent Benito, «Beatriz no va insistir que se segueixi, se segueixi i se segueixi. Ella està totalment convençuda que no hi ha res a fer».

La percepció de la mare coratge de Tenerife coincideix amb la dels investigadors. Creuen que «és molt difícil trobar els cossos, per molt que aquest vaixell es quedi aquí». El d'Olivia ja va ser un miracle, «un cop de sort», i no creuen que n'hi hagi dos.

Cercar objectes o cossos petits al fons marí és una tasca molt complicada. El fons marí és un espai gairebé insondable, molt gran i amb molt poca claredat. A partir d'ara, la investigació s'haurà de centrar en altres línies.

La Guàrdia Civil destaca l'actitud que ha tingut la mare de l'Anna i l'Olivia en tot moment. Ella va mantenir fins a l'últim moment l'esperança de trobar-les amb vida. I quan va aparèixer el cos d'Olivia, va treure forces per agrair el suport rebut.

L'acte judicial assenyala que Tomás Gimeno va preparar el seu pla amb la intenció de causar a Beatriz el màxim mal imaginable. Tot i així, aquesta dona ha demostrat una gran enteresa. Ara, les seves forces comencen a flaquejar a mesura que va sent conscient de la realitat.

¿I ara què?

El vaixell equipat amb un sonar i un robot submarí finalitzen aquest dijous la seva tasca a la costa de Tenerife. Amb la seva retirada desapareixen totes les possibilitats de trobar l'Anna i el Tomàs en el fons de la mar. Però el cas no acabarà aquí.

La directora general de la Guàrdia Civil, Maria Gámez, ha confirmat en les últimes hores que el cos policial seguirà investigant. No abandonaran el cas fins que estigui tancat. A partir d'ara seguiran noves línies d'investigació.

A curt termini, els investigadors se centraran en dos aspectes. Primer, rastrejar els últims llocs on va ser Tomás i interrogar al seu entorn proper. Busquen una pista que els apropi al presumpte assassí, en el cas que aquest segueixi amb vida.

Segons l'acte judicial, l'últim senyal de telèfon de Tomás Gimeno va ser detectat en terra ferma a vuit quilòmetres d'on va aparèixer la seva barca a la deriva. Això augmenta les sospites que el pare d'Anna i Olivia segueixi amb vida. Podria haver fugit a un altre país.

L'altre fil per estirar són els resultats definitius de l'autòpsia de l'Olivia. Estan a l'espera de les proves toxicològiques i biològiques de les restes de la gran de les germanes. Això permetrà conèixer al detall què va passar la nit fatídica del 27 d'abril.

Beatriz és conscient que potser no podrà recuperar mai el cos de l'Anna, el seu nadó d'un any. Però saber què va passar exactament és una cosa necessària perquè pugui tancar el dol. Encara queden pàgines per escriure en aquesta tràgica crònica de successos.