Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

La jutge aclareix què deia la carta de comiat de Tomás Gimeno a la seva nòvia

Confirma que la carta no feia menció específica a les menors i que la parella de Tomás no podia saber el que tenia planejat

Nou gir en la investigació de la desaparició de Tomás Gimeno i l'assassinat de les seves dues filles, Anna i Olivia. Aquest cop, les novetats arriben de part de l'actual nòvia de Tomás i directora del centre on la filla gran estudiava alemany.

En els últims dies, el focus s'havia posat sobre la directora perquè va rebre una carta de comiat de Gimeno. En ella, segons algunes informacions publicades, Tomás explicava els seus plans de desaparèixer al costat de les nenes. Per aquest motiu, s'investigava si la directora va cometre algun delicte per no informar les autoritats.

Ara, la jutge que investiga el cas ha determinat que la directora no podia intuir els plans que tindria el pare per les seves filles.

El dia de la seva desaparició, Tomás va deixar a Olivia a les classes d'alemany cap a les cinc de la tarda. En aquest instant, va visitar a la directora del centre i la seva actual parella i li va deixar una carta. Li va demanar que no l'obrís sota cap cas i que li truqués aquella nit a les 23:00 hores.

A la dona li va poder més la curiositat i va decidir obrir el sobre abans, cap a les 17.20 hores, segons l'acte judicial. Dins es va trobar 6.200 euros i una carta en què Tomás s'acomiadava d'ella.

Segons les informacions publicades anteriorment, Tomás feia esment als seus plans d'emportar-se a les nenes i no tornar. Però ara la jutgessa ha determinat que en aquest text no es va fer «cap al·lusió a les menors».

Per això, la directora del centre i la seva actual parella no podia saber ni intuir quins eren els seus plans reals. I en aquest sentit, no tenia cap obligació ni deure d'avisar a les autoritats. Segons s'entén, ella només sabia que Tomás se n'anava del país, així que desconeixia que estigués planejant res il·legal.

La jutge d'instrucció de Güímar, que ha derivat el cas a un jutjat de violència masclista, relata que va passar el 27 d'abril. El dia de la desaparició de Tomás, segons l'acte judicial, el pare va matar les seves filles i després les va llançar al mar.

Encara no ha aparegut el cos d'Anna ni el de Tomás, però la investigació dona per fet que la petita està morta. La interlocutòria qualifica el cas com «presumptament constitutiu de sengles delictes d'assassinat». A més, afegeix un delicte «contra la integritat moral en l'àmbit de la violència de gènere», en aquest cas cap a Beatriz Zimmerman.

La Fiscalia s'ha mostrat favorable que el cas es traslladi al jutjat de violència de gènere de Santa Cruz de Tenerife. També va ser en aquesta partida judicial on la mare va denunciar la sostracció de les seves filles menors.

Els investigadors continuen buscant els cossos

Sembla poc probable que el cas pugui fer molts més avenços si no apareixen els cossos d'Anna i Tomás. La jutge dona per fet que la menor d'un any també va morir a mans del seu pare. Així i tot, hi ha més dubtes sobre què va poder passar amb el pare.

La hipòtesi més acceptada és que es va suïcidar després de desfer-se de les nenes, però va poder haver-ho fet bastant més lluny d'allà. Això dificultaria trobar el seu cos, perquè l'àrea de recerca s'ampliaria massa i el vaixell deixarà la zona dijous.

Tanmateix, els investigadors segueixen tenint esperances en què puguin aparèixer els cossos i s'aclareixin totes les circumstàncies del cas. Si no és així, el cas no podrà donar-se per tancat i podria allargar-se l'agonia de Beatriz durant 20 anys.

Ja hi ha una ordre internacional de detenció contra Tomás Gimeno per dos delictes d'assassinat per si va aconseguir fugir després del crim. De moment és una teoria menys estesa, però si el cos no apareix, la possibilitat seguirà aquí.

La intenció és evitar que Beatriz s'hagi de passar la resta de la seva vida preguntant-se si Anna realment està morta. Com que és la més petita, Tomás podria haver fingit la seva mort i emportar-se-la lluny.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.