Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

L'últim senyal del mòbil de Tomás augmenta les sospites sobre el seu parador

Els repetidors van captar l'última connexió a terra ferma, a vuit quilòmetres d'on va abandonar la seva embarcació a la deriva

L'últim senyal del telèfon mòbil de Tomás Gimeno el situa en terra ferma i no al mar. Així ho recull la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 3 de Güímar. Això augmenta les possibilitats que el presumpte parricida segueixi viu.

Segons l'informe, l'última connexió amb el telèfon de Tomás Gimeno es va produir a les 02:28 de la matinada del 27 d'abril. El senyal va ser captat a la Plaza del Adelantado a La Laguna. Hi havia salpat dues hores abans, i havia tornat a terra ferma.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'última connexió telefònica coincideix amb l'últim missatge que va enviar. Aquesta seria després d'haver comès el crim i d'haver fet desaparèixer els cadàvers. L'acte judicial recull la reconstrucció dels moviments de Tomás la nit fatídica del 27 d'abril.

L'última connexió: hora i posició

Segons detalla, va salpar en el seu vaixell «'Esquilón'» des del port La Marina a les 00:27 hores. La següent posició geogràfica apareix a les 00:41 hores a l'àrea metropolitana d'Azaña i Barranco Grande.

A partir de les 2 de la matinada és captat a La Laguna. I l'última connexió és a les 2:28, a la Plaza del Adelantado. D'aquí es dedueix que Tomás Gimeno podria haver estat amb vida.

Fins ara, la principal hipòtesi era que s'havia suïcidat. Però la localització de l'últim senyal en terra ferma suggereix que podria haver escapat a un altre país.

El presumpte assassí de les seves filles ja havia suggerit aquesta intenció a persones del seu entorn abans de cometre els crims. A mesura que passen els dies, aquesta hipòtesi va prenent força.

De fet, hi ha una ordre de recerca i captura contra ell. I és que l'última connexió telefònica del seu mòbil apareix en una àrea metropolitana i a una distància de vuit quilòmetres respecte de la seva embarcació.

D'altra banda, la llanxa va ser trobada a la deriva sense l'àncora. I, a més, en el mateix fons es va trobar, un mes i mig després, el cos de la petita Olivia.

La possibilitat que segueixi viu

L'acte judicial dona per fet que l'Anna, el nadó d'un any, va córrer la mateixa sort que la seva germana. Però no fa la mateixa valoració en el cas del pare. Per això va decretar l'ordre internacional pel presumpte homicidi de les seves filles.

El document judicial especifica que «com que no apareix de moment el cadàver de Tomás Gimeno, estarien obertes totes les possibilitats, fins i tot que seguís amb vida».

La Guàrdia Civil, per la seva banda, ha assegurat que el cas seguirà obert fins que es resolgui. Segons les dades ofertes pels repetidors, Tomás Gimeno va tornar a terra ferma després d'abandonar la seva llanxa a la deriva.

I potser després podria haver agafat l'autopista TF-2 per arribar fins a La Laguna, on s'intercepta l'últim senyal del seu telèfon mòbil.

Va parlar amb diverses persones

En aquesta franja horària va parlar amb diferents persones en repetides ocasions. Es va comunicar amb el seu pare, amb els amics, i també amb la seva ex i mare de les nenes, Beatriz. Ho va fer entre la 1:28 i les 2.28 de la matinada.

A la primera trucada, algú li suggereix que les nenes necessitarien a la seva mare. Tomás respon que estaran bé amb ell, que té diners suficients. A continuació truca a Beatriz, i li assegura que s'anirà lluny i que no tornarà a veure a les nenes.

Entre les 2 i les 2 i mitja fa algunes trucades acomiadant-se del seu pare i dels seus amics. A un d'ells li diu que li deixa les seves pertinences, com el quad i la llanxa. L'última persona amb la qual parla és el seu pare, i li comenta que per fi estarà bé.

Últimes hores per trobar-li

El vaixell Ángeles Alvariño seguirà buscant a Anna i a Tomás fins demà. Després, l'embarcació amb el sonar i el robot submarí abandonaran les aigües de Tenerife. Això allunya definitivament la possibilitat de trobar pistes sobre el seu parador.

Les autoritats judicials i policials, i la família d'Anna i Olivia, viuen moments d'angoixa. I és que saben que el que no trobin en els fons de la mar entre avui i demà, probablement no apareixerà mai.

Són les últimes hores per tornar a Beatriz Zimmermann el cos del seu nadó d'un any. Però també per trobar el cos de Tomás i poder tancar el cas. Si no, la investigació seguirà oberta amb altres línies, almenys durant vint anys fins que prescrigui.