Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Beatriz Zimmermann i les seves filles, Anna i Olivia, assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno

«Creia que Tomás Gimeno era un bon pare i em vaig equivocar»: Bea reviu el malson

Beatriz Zimmermann, la mare d'Anna i Olivia, ha explicat que les seves filles «van estar indefenses davant la monstruositat» de Tomás Gimeno

Cada setmana el cas de Tomás Gimeno suma un nou (i fatídic) capítol. Ara la protagonista és Beatriz Zimmermann, la mare d'Anna i Olivia, les nenes assassinades pel seu pare a Tenerife. Indefensa, la víctima d'un dels successos més terribles que es recorden a Espanya ha tornat a saltar a la palestra per assegurar que les seves filles «van estar indefenses davant d'aquesta monstruositat».

Mitjançant el president de SOS Desapareguts, Joaquín Amills, ha explicat que els menors estan «desprotegits» davant de la violència masclista. Zimmermann, a més, ha anat més enllà per parlar de l'atrocitat que va cometre la seva parella i pare de les nenes, Tomás Gimeno.

«Vaig pensar que era bon pare i em vaig equivocar totalment, ningú va pensar que Tomás els podia fer alguna cosa, tothom creia que era un bon pare, i això és el preocupant», ha assegurat.

La convivència amb Tomás Gimeno: «Era impossible»

Amb un to mai utilitzat, Zimmermann va explicar que «al principi tenia por» de separar-se de Tomás Gimeno. Tot i això, va pensar que «a la llarga» seria una bona decisió, ja que les nenes creixerien en un «ambient on regnés la pau i l'amor».

Vaixell Ángeles Alvariño amb la foto de Tomás Gimeno
A sang freda, Tomás Gimeno va posar fi a la vida d'Anna i Olivia a Tenerife | Catalunya Diari

Tot i això, va dir a posteriori que això era «impossible», ja que Tomás Gimeno mai va respectar la seva decisió, ni la convivència. A més, ha insistit en el fet que el seu difunt marit havia jugat diverses vegades a «jocs psicològics» per intentar guanyar terreny amb la mare i les nenes. Així les coses, Tomás va prendre la decisió més dràstica i horrible possible: assassinar les nenes.

«Volia semblar ser un bon pare»

Prosseguint amb el seu discurs, la mare de les menors assassinades a Tenerife ha explicat que els maltractadors «abusen del que poden». Diu que així se senten «més importants» i poden fer xantatge a qui els interessa.

A més a més, ha explicat també que Tomás Gimeno sempre va intentar aparentar ser «un bon pare», encara que mai ho va aconseguir. Seguint el fil de la qüestió, ha relatat que els aterreix «perdre la custòdia dels nens» i convertir-se en «la vergonya» de la societat.

Captura del vídeo dels nens desapareguts Anna i Olivia difós per la seva mare
La mare de les petites, Beatriz Zimmermann, n'ha difós un vídeo i demana màxima difusió | Twitter

Per això mateix, va demanar «aliar-se» amb els nens maltractats perquè sentissin que «no són seus».

«Els nens no poden veure el maltractament com una cosa normal»

El darrer prec de Beatriz Zimmermann va ser demanar «aïllar» els nens d'aquestes situacions: «Els nens no poden veure el maltractament com una cosa normal». Alhora, va afegir: «Els nens s'adonen de més coses del que ens pensem. Podem fer molt per marginar els maltractadors».

Finalment, Beatriz ha assegurat que almenys Anna i Olivia havien deixat un «legat» perquè «no es normalitzi el maltractament». Per això mateix, va demanar no parar a la guerra contra el maltractament i aturar d'una vegada per totes a aquesta «xacra».