Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Vila, agent de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu

Juan, el guàrdia civil mort en ple carrer amb només 41 anys

L'agent va patir un infart fulminant i els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida

El cos de la Guàrdia Civil està de dol per la sobtada mort d'un dels seus agents. José Vila, de només 41 anys, ha mort sobtadament davant de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lugo, on prestava el seu servei. La causa més probable de la mort és un infart, tot i que encara no s'ha confirmat aquest extrem.

José Vila, que era natural de Meira, a la província de Lugo, va trobar la mort mentre passejava al costat de la Comandància de la capital quan de sobte va sentir una indisposició i va perdre el coneixement. L'ambulància que va desplaçar-se al lloc dels fets va intentar reanimar-lo, però va acabar morint al mateix lloc.

La notícia de la mort de Juan Vila ha commocionat els seus companys de la Guàrdia Civil de Lugo i també als veïns de Meira, el poble on vivia amb la família i on va fer grans amics. El guàrdia civil mort estava casat i tenia dos fills petits.

Va deixar empremta a Meira

José Vila López, de 41 anys i resident a la localitat de Meira, era un home molt apreciat en el seu entorn familiar i laboral. Va deixar una important empremta a Meira, on la tràgica notícia ha omplert de tristesa el municipi. Aquest dimecres es va fer la vetlla al tanatori de Serfuja As Gándaras, mentre que dijous va ser enterrat.

En el moment de la seva mort, el guàrdia civil estava de baixa per malaltia, tot i que encara no se sap si té relació amb la defunció. Vila va morir mentre caminava a la Rúa Galícia, on es va desplomar poc després de les deu del matí. Testimonis dels fets van trucar els serveis d'emergències, que van arribar ràpidament al lloc.

Tot i això, no van poder fer res per salvar la vida de l'agent que, segons les primeres hipòtesis, hauria patit un infart fulminant. El seu entorn més pròxim han destacat la seva gran amabilitat i la seva implicació en les activitats del poble. A Meira tenia molt bones amistats, que encara intenten assimilar la seva pèrdua.

Jugava a l'equip de veterans

L'agent José Vila, una persona entranyable i molt sociable, es va integrar ràpidament en aquesta petita localitat de Lugo de 1.700 habitants. Els que el van conèixer només tenen bones paraules per ell. Així mateix, ha deixat un gran buit a l'equip de futbol de veterans Bretanya, on feia de delegat i de jugador.

Les mostres de dolor expressades pels seus companys a través de les xarxes socials demostren l'estima que tenien vers la seva persona. Enmig d'un gran dolor per la mort inesperada del seu amic, destaquen l'empremta d'amistat inesborrable que ha deixat darrere seu.

«Ràfegues al cel, ha mort un guàrdia civil», és el missatge amb què Jusapol acomiada un dels seus. «Tenim el dolorós deure d'informar de la mort del company José Vila, destinat a Lugo», han comunicat a través de les xarxes socials. «Jusapol torna a estar de dol», afegeixen.

Segon agent mort aquesta setmana

José Vila és el segon agent mort a Espanya de manera sobtada aquesta setmana. Fa pocs dies, la Policia Nacional de Màlaga perdia un dels seus membres, Miguel Elías Santos Carballo, amb només 48 anys. L'agent va patir un trombe pulmonar, després d'una fissura al bessó.

Miguel Elías, àlies 'Miguelito', era membre de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de Màlaga i havia participat com a agent antiavalots en l'operació contra el referèndum de Catalunya l'octubre del 2017. També era delegat sindical de Jupol, organització que vetlla pels drets i la seguretat dels agents.