Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'interior d'una presó

Nou incident en una presó catalana: un pres cala foc a la seva cel·la

Els fets, segons ha denunciat el sindicat CSIF, han tingut lloc al Centre Penitenciari Ponent de Lleida

Nou incident en una presó catalana, segons ha denunciat aquest dijous la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat més representatiu a les administracions públiques. Concretament, segons un comunicat del sindicat, els fets han tingut lloc aquest matí al Centre Penitenciari de Ponent de Lleida, on un intern ha calat foc a la seva cel·la.

Segons ha denunciat el sindicat, funcionaris del Departament Especial de la presó han hagut d'intervenir amb equips d'extinció d'incendis per sufocar les flames. Així mateix, han extret l'intern de l'espai, sent atès posteriorment pels serveis mèdics del centre. Finalment, el pres ha estat traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per «urgència vital».

En aquest sentit, el sindicat ha explicat que aquest ha estat el darrer incident del centre penitenciari, que porta «uns mesos molt complicats».

Creix la conflictivitat a la presó lleidatana: baralla de cinc interns al pati de la presó

CSIF ha assenyalat en el seu comunicat que el passat dimarts es va produir una baralla entre cinc interns al pati de la presó, que va requerir la intervenció dels funcionaris del centre penitenciari. En aquest sentit, el sindicat ha denunciat que els presos implicats en la baralla estan classificats com a «molt perillosos», amb nombrosos expedients disciplinaris.

Segons els representants dels treballadors, alguns dels presos implicats en la batussa han estat protagonistes, durant el compliment de les seves condemnes, d'agressions a funcionaris i amenaces de mort.

Diversos funcionaris demanen el canvi de destinació

Davant aquest increment de la conflictivitat al Centre Penitenciari de Ponent, el sindicat CSIF ha assegurat que la majoria de funcionaris destinats als mòduls més conflictius, com ara el DERT o el Mòdul 6, han demanat el canvi de destinació per treballar en altres mòduls menys conflictius.

Això ha provocat que CSIF hagi demanat al Departament de Justícia solucions immediates per millorar la situació. Així, han anunciat que el pròxim 18 de novembre, entre les 11 i les 12 hores, es concentraran davant els jutjats de Lleida.