Jordi Pujol a la sortida del Tanatori de les Corts.

Un grup armat roba els ordinadors i telèfons mòbils de la família Pujol

Van assaltar la furgoneta que portava el material per retornar a la família

Un jutjat de Madrid investiga el robatori de documentació i aparells informàtics que pertanyien a la família Pujol Ferrusola, material requisat per la Policia Nacional a causa de la suposada corrupció de l'expresident de la Generalitat i els seus fills. 

La furgoneta que retornava els objectes va ser assaltada violentament

Segons ha apuntat 'El Taquígrafo' i ha verificat l'ACN, fonts molt properes a la família asseguren que els lladres van assaltar la furgoneta de repartiment quan aquesta es dirigia cap al domicili dels Pujol Ferrusola després que l'Audiència Nacional permeti el retorn del material a la família.

El vehicle va ser assaltat de forma violenta a la capital espanyola per persones encaputxades i armades. Els presumptes autors del delicte van emportar-se telèfons mòbils, ordinadors, llapis de memòria entre altres objectes.

Aquesta informació s'ha donat a conèixer just l'endemà del dia en què Jordi Pujol ha reaparegut a la vida pública. L'expresident de la Generalitat va assistir a un acte del diari 'Ara' amb presència del conseller d'Economia i de tres exconsellers.

En aquest acte, Jordi Pujol no hi assistia com a ponent, però no va poder evitar dir unes paraules des de la seva discreta quarta fila de la sala. I és que el debat que es va generar va fer que l'expresident no pogués reprimir les ganes de respondre algunes de les qüestions que s'hi tractaven.

Concretament, l'exconseller Antoni Castell va dir que el conseller Pedro Luis Uriarte li havia comentat que Catalunya havia rebutjat completament el concert econòmic. Segons va explicar Pujol en la seva breu intervenció al debat, ell va mantenir una reunió al Congrés amb el president en aquell moment, Adolfo Suárez, acompanyat dels seus ministres Joaquín Garrigues Walker i el general Gutiérrez Mellado.

Aquests li van assegurar que durant la transició es va demanar el concert econòmic, però no es podia dur a terme dins del territori a causa què l'economia catalana era massa important per Espanya i, d'aquesta manera, «es desequilibraria tot».