Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general, extret de senyal de vídeo, del judici contra l'estafador de l'amor, d'esquena, a l'Audiència de Barcelona

Condemnen l''estafador de l'amor' a tres anys i mig de presó

Albert Cavallé també haurà de pagar una indemnització de 70.000 euros a la víctima

Albert Cavallé, el conegut com a 'estafador de l'amor', ha estat condemnat per l'Audiència de Barcelona a tres anys i mig de presó per un delicte continuat d'estafa. Així mateix, també ha estat sentenciat a pagar una indemnització de 70.000 euros a la víctima, que en el moment dels fets era la seva parella sentimental.

En un primer moment la Fiscalia demanava vuit anys i mig de presó, tot i que al final va rebaixar la petició. En aquest sentit, la sentència xifra el perjudici econòmic patit per la víctima en 60.000 euros. El text recull també que a conseqüència de l'estafa, aprofitant la relació sentimental, la dona va necessitar assistència psicoterapèutica i mèdica per ansietat i depressió.

L'Audiència de Barcelona conclou en la sentència que Cavallé «en cap moment va tenir intenció de mantenir una relació afectiva» amb la víctima i que «l'únic propòsit en aparentar-ho va ser enriquir-se a costa d'ella». La sentència encara no és ferma, ja que les parts poden ara presentar recurs d'apel·lació contra la sentència.

El seu propòsit era obtenir de la dona «el major benefici econòmic possible»

Segons el veredicte de l'Audiència de Barcelona, durant el judici ha quedat provat que el «veritable propòsit» del processat era guanyar-se l'estima de la dona per obtenir «a costa d'ella el major benefici econòmic possible». El text recull que, des d'un primer moment, Cavallé va demanar diners a la víctima al·legant necessitats econòmiques a causa de l'embargament de l'empresa del seu pare.

En aquest sentit, el condemnat va assegurar a la dona, a qui havia conegut l'any 2015 a través d'una pàgina de contactes, que corria perill d'acabar a la presó o de patir represàlies per part d'uns prestadors. Tot i això, va assegurar-li que li tornaria els diners, ja que disposava d'un gran patrimoni.

La dona va demanar crèdits per deixar-li els diners

La sentència recull els crèdits que la víctima va demanar per ajudar Cavallé. Així mateix, també recull que l'acusat va demanar més préstecs en nom de la dona, utilitzant documentació seva sense consentiment. A més, va comprar un cotxe, va revendre el telèfon mòbil de la víctima i es va quedar amb el televisor que ella havia comprat per a la casa que van compartir durant uns mesos el 2016.

El judici es va celebrar el passat 28 d'octubre, però no era el primer que Cavallé afrontava, ja que ha estat denunciat per diverses dones en els darrers anys pels mateixos motius. En aquest sentit, només havia estat condemnat fins ara dues vegades, però les penes no sumaven els dos anys de presó que determinen el seu compliment.