sala d'operacions i os de peluix

Un bebè de pocs mesos mor a la banyera: la mare el va deixar per fer-se les ungles

Alyssa va deixar els seus dos fills petits sols amb l'aixeta oberta

Prince Mejía era un nadó de només set mesos que ha perdut la vida ofegat a la banyera de casa seva. La seva mare, Alyssa Jimmie, una noia de 22 anys, el va deixar sol mentre ella s'arreglava les ungles en una altra habitació de la casa.

Ara, Alyssa, resident a Miami, s'enfronta a greus càrrecs per la mort del seu fill. Tot i que els serveis d'emergència van acudir immediatament, finalment el nadó va acabar perdent la vida.

El nadó era a la banyera al costat del seu altre germà

El 20 de maig passat, els habitants de Miami es van veure commocionats pel que va passar a una família de la ciutat. Alyssa era al seu domicili quan va decidir preparar el bany dels seus fills.

Va col·locar tots dos petits, un d'ells de només set mesos i l'altre de tres anys, dins la banyera i va obrir l'aixeta deixant que l'aigua corregués. No va tapar l'orifici i va creure que amb això n'hi hauria prou per evitar que els seus fills poguessin patir un accident.

Alyssa Jimmie
Alyssa Jimmie va deixar els nens a la banyera mentre s'arreglava les ungles | MIAMI-DADE CORRECTIONS

Mentrestant, la noia de 22 anys va considerar que era el moment perfecte per fer-se la manicura. Va sortir del bany i es va dirigir al garatge de la casa situat a uns 18 metres de distància del bany on hi havia els petits.

10 minuts després, Alyssa va tornar on eren els seus fills per treure'ls de la banyera. Va ser llavors quan va veure que el nadó es trobava de cap per avall mentre el seu germà gran jugava al seu costat.

Mà d'un nen ingressat a un hospital
El nen va ser traslladat a l'hospital, on va morir al cap de tres dies   | iStockPhoto (AgFangl)

La mare va intentar fer-li la respiració cardiopulmonar i posteriorment va anar a demanar ajuda. Ràpidament la noia va anar a casa dels veïns i va trucar al servei d'emergències, que va acudir al domicili. El bebè presentava un lleu batec i se'l va traslladar a l'hospital on, tres dies després, ha acabat morint.

La jove és integrant de la tribu Miccosukee de Nativos Americanos, de Florida, i el cap d'aquesta tribu va demanar que no se li fes l'autòpsia. No obstant això, el forense del Departament Mèdic Forense del Comtat de Miami va procedir a realitzar-la. L'informe va dictaminar que Prince havia mort com a conseqüència d'un ofegament accidental.

La dona afirma que el seu fill gran va tapar la banyera

Les autoritats policials van procedir a la detenció d'Alyssa pel que va passar. La jove s'enfronta a greus càrrecs per la mort del seu fill produïda per una negligència.

Fa uns dies, va declarar davant la cort i va explicar que, quan va deixar els nens a la banyera, aquesta no estava tapada. Quan va arribar al bany, se la va trobar vessant d'aigua i amb una tovallola tapant el desguàs. Va assenyalar que el seu fill gran, de tres anys, sabia com tapar-la usant una tovallola com a tap.

Fotografia d'un cotxe de policia dels Estats Units d'Amèrica.
Alyssa va ser detinguda per la mort del seu fill   | UNSPLASH

El jutge va decidir deixar Alyssa en llibertat sota fiança de 10.000 dòlars. La família està totalment destrossada i asseguren que «han estat dies molt difícils». «Alyssa ha estat una bona filla, sempre ha estat una meravellosa germana, una filla estimada... ella no ho va fer a propòsit», defensa el pare de l'acusada.