Fotomuntatge d'Ana Patricia i un agent de policia.

Comparteixen la imatge d'Ana Patricia, la mare de Bastián, desaparegut a Barcelona

L'Associació SOS Desaparecidos demana col·laboració ciutadana per trobar-los tots dos

Bastián Riera Trindade continua desaparegut. A principis del mes de maig, el seu pare va denunciar la seva desaparició i tot apunta que el nen, de només cinc anys, ha estat segrestat per la seva mare.

Les autoritats treballen dia i nit per intentar localitzar Ana Patricia Trindade Coelho a qui situen a Portugal. La policia creu que va poder tornar al seu país d'origen i han difós una foto de la dona per intentar aconseguir alguna pista.

Així és Ana Patricia Trindade, mare del menor desaparegut Bastián Riera

Si fa poc era la foto de Bastián la que publicaven a l'Associació SOS Desaparecidos, ara és la imatge de la seva mare la que s'ha difós. El menor de cinc anys va desaparèixer de Barcelona, presumptament, segrestat per la seva mare, i encara no hi ha pistes sobre on es troba.

La separació del matrimoni no va resultar amistosa i Ana Patricia no va acceptar la custòdia pactada al divorci. Així, va decidir saltar-se-la i fugir amb el nen. Els Mossos d'Esquadra creuen que la dona podria haver fugit a Portugal, d'on és originària, centrant-se la recerca a Setúbal, on té familiars.

Imatge d'Ana Patricia, la mare desapareguda de Bastián.
Així és Ana Patricia Trinidade, la mare de Bastián. | SOS DESAPARECIDOS
 

Ana Patricia Trindade Coehlo té 39 anys i és de complexió prima, fa 1,63 metres i té els cabells i els ulls castanys. L'Associació ha publicat que la dona va desaparèixer amb el seu fill Bastián el mateix dia 6 de maig del 2022.

Resulta de vital importància la difusió de les dues fotografies per intentar obtenir alguna ajuda de la ciutadania. Va ser el pare del menor qui va denunciar la seva desaparició en veure que la seva exdona havia incomplert l'acord.

«L'última vegada que va saber del seu fill va ser per trucada deu dies abans de la desaparició», explica Joaquín Amills, president de SOS Desaparecidos. A més, no és la primera vegada que Ana Patricia incompleix les mesures interposades pel jutge.

«Ha incomplert a més tres vegades els requeriments del jutge per complir amb el conveni», revelen. «El pare fa dos mesos que no veu el seu fill perquè la mare no el deixa», expliquen des de l'associació.

Gairebé un mes sense cap pista

Aquest cas en particular comença a preocupar els investigadors. Amills recorda que en segrestos parentals, el més normal és obtenir alguna comunicació al cap de pocs dies. Tot i això, en la desaparició de Bastián no hi ha cap pista.

Amb la hipòtesi que puguin trobar-se a Portugal, SOS Desaparecidos ha demanat col·laboració a l'Associação Portuguesa de Crianças Desaparecidas. En aquesta plataforma també han compartit la imatge del menor, així com la de la seva mare per si algú els reconeix o sap on es troben.

Imatge d'un control de carretera dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos segueixen buscant a Bastián i la seva mare. | ACN
 

La recerca s'està centrant en Setúbal, ja que allí la dona compta amb alguns familiars que podrien haver-la ajudat. «La mare hi té la seva germana i una casa, a més d'amics», comenten.

Tanmateix, certs esdeveniments comencen a preocupar els investigadors. El dia 8, dos dies després de la denúncia interposada pel pare, els Mossos van topar amb una cosa estranya al domicili on hauria d'estar la dona. «Es van trobar una senyora fent fotos als mobles i objectes per posar-los a la venda», va revelar Amills.

«Ens preocupa molt aquest cas, fa més d'un mes que els busquem», assegura el president de SOS Desaparecidos. Els esforços estan bolcats a trobar el petit i a la dona que està a la recerca i captura.

A ella se li atribueixen càrrecs per sostracció de menors, a més de trencar el conveni regulador sobre la custòdia compartida.