Guàrdia civil

Belén, la futbolista de 24 anys que ha estat assassinada: tenia una filla de 3 anys

El presumpte culpable és la seva parella sentimental amb qui compartia pis

Belén, una noia de 24 anys, va ser assassinada a les mans d'Eduardo, un home de 30 anys, diumenge a la matinada. Va passar a Piedrabuena, Ciudad Real, al segon pis de l'habitatge situat al carrer Juan de Austria, al número dos.

El bloc on va succeir la tragèdia és un edifici que sol tenir força activitat. Hi ha moviment de persones que entren i surten pel fet que al bloc hi ha instal·lades una notària, una perruqueria i l'oficina d'una advocada. D'altra banda, l'edifici està ubicat al costat una plaça triangular, en la qual hi ha un bar, la comandància de la Guàrdia Civil i dues parades d'autobús. A més a més, al costat del bloc hi ha el supermercat local.

La tragèdia va tenir lloc quan Belén tornava a casa d'un sopar amb les companyes de l'equip de futbol sala de què formava part. La jove era mare d'una nena petita de 3 anys, Jimena, que estava sota la cura dels seus avis aquella nit. Belén compartia habitatge amb la seva parella i pare de la seva filla, Eduardo. Es tracta d'un home de 30 anys, que ha estat detingut com a presumpte culpable d'assassinat.

La jove futbolista va morir a causa d'una ferida per arma blanca

L'home va donar la veu d'alarma a la Guàrdia Civil per la mort de la seva parella. Un cop els agents van arribar al pis, van detenir l'home de 30 anys. En aquell moment el presumpte assassí va expressar que la seva dona «va caure amb el ganivet, va ser un accident». Segons l'agència EFE, Belén va morir «d'una punyalada al tòrax infringida amb un ganivet».

Una de les veïnes del bloc afirma haver sentit sorolls al carrer aquella matinada. A més a més, expressa que temps després va sentir «crits de desesperació i una dona plorant». Després d'això, el següent que va veure va ser el personal sanitari acudint a la casa de Belén.

Foto del puny d'un home i una dona espantada.
Estan investigant per esbrinar si es tracta d'un nou cas de violència masclista. | Canva

Una altra de les veïnes afirmava que tots dos joves formaven part de «dues famílies extraordinàries de Piedrabuena, gent molt bona i treballadora». Per això, no s'explica com una cosa així va poder passar. Va afegir també que mai abans s'havia produït cap mena d'altercat o disputa al domicili de la parella.

Un cop detingut i passat a disposició judicial, l'home s'ha acollit al dret de no declarar. S'ha obert una investigació per homicidi, la qual es troba sota secret de sumari. Les autoritats intenten esbrinar si l'assassinat forma part d'un nou cas de violència de gènere. La policia també està examinant els missatges dels telèfons mòbils de la parella. Pretenen cercar missatges que deixin entreveure alguna pista que pugui ajudar amb el cas.

L'acusat no tenia antecedents ni cap denúncia per violència de gènere. Està esperant a passar al jutjat d'instrucció 5 de Ciudad Real, especialitzat en Violència sobre la Dona. Allà una jutgessa determinarà la resolució del cas i s'espera que l'acusat declari aquest dimarts. Paral·lelament a la declaració del presumpte culpable, se celebra el funeral de la víctima. Es durà a terme a partir de les 16.00 h a Piedrabuena, a la parròquia Nuestra Señora de la Asunción.

El darrer 8 de gener ha estat tenyit de negre a Espanya: quatre dones han estat assassinades, tres de les quals presumptament assassinades a mans de les seves parelles. Es tracta de la mort d'una dona a Cadis i una altra a Tenerife. Una tercera a Almeria va ser assassinada per un home després de mantenir relacions sexuals. Per últim, la mort de Belén, si es confirma que no va ser un accident.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp