Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia civil

Benigno, l'home que ha aparegut mort a Galícia després d'una festa amb els amics

L'home tenia un judici pendent pel robatori d'heroïna

Un home que estava pendent d'anar a judici ha aparegut sense vida. Es tracta de Benigno González i el seu cos ha estat trobat al municipi de Tomiño, a Pontevedra.

L'home havia de ser jutjat per haver robat fins a un total de set quilos d'heroïna del maleter d'un cotxe. La droga robada pertanyia a una organització de Síria. El succés va tenir lloc a la localitat de Pontevedra d'A Guarda, concretament va passar l'any 2021.

El judici pel robatori s'havia de celebrar al gener, però va ser ajornat per la vaga

El judici a l'Audiència Provincial de Pontevedra va ser ajornat al gener, a causa de la vaga de lletrats de l'Administració.

Ha estat la Guàrdia Civil qui ha trobat l'home mort i ha confirmat la troballa. Els agents van localitzar el cadàver el darrer dimarts dia 14 de febrer i ara romanen a l'espera dels resultats de l'autòpsia. Els informes seran clau per determinar la causa de la mort. Cal destacar que l'home no presentava signes de violència aparents.

Heroïna valorada en centenars de milers d'euros

Benigno era un conegut toxicòman de la localitat. El 2021 va robar set quilos d'heroïna, els quals es van valorar en un total de 319.233 €. Després, l'home va decidir repartir-los entre dos amics més. Prèviament a això, els amics van estar de festa a un hotel d'A Guarda.

Un embolcall amb cocaïna al seu interior
Benigno va repartir l'heroïna robada entre els seus amics. | Policia Nacional

Dies després del robatori, Benigno va ser detingut a causa d'un altre cas en què se'l va acusar. Quan es va procedir a fer el registre a casa seva, van trobar la droga juntament amb altres substàncies.

El fiscal demanava més de sis anys de presó

Com que es va dur a terme una vaga de lletrats, el judici es va suspendre el mes de gener passat. L'home havia de ser jutjat juntament amb cinc processats més. Pel que fa a la pena imposada, la Fiscalia demanava més de sis anys de presó per al culpable. L'home estava complint presó a A Lama, però va perdre la vida a la meitat del seu permís penitenciari.

Cal destacar que el robatori de la droga el 2021 per part de Benigno va permetre destapar una trama que va finalitzar amb la detenció dels traficants d'aquesta droga.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!