URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Caldes de Malavella

Els Agents Rurals quantifiquen en més de sis hectàrees la superfície cremada per les flames

Dues dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers a la zona afectada per l'incendi de Caldes de Malavella
Els Bombers han treballat amb fins a 39 dotacions per contenir les flames de l'incendi de Caldes de Malavella. | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que crema a Caldes de Malavella (La Selva), al punt quilomètric 696 de l'A-2. Un veí ha alertat del foc a les 15:39 hores i, inicialment, s'hi han desplaçat 29 dotacions dels Bombers, set d'aèries. Segons els Agents Rurals, l'incendi hauria afectat una superfície de 6,43 hectàrees, 4,69 d'arbres i 1,75 de matolls.

El foc tenia focus secundaris però la zona que crema està «molt delimitada» per la carretera A-2 i camps de conreus, segons ha informat el cos inicialment. Els Bombers, que han arribat a treballar contra les flames amb fins a 42 dotacions, entre mitjans aeris i terrestres, continuaran revisant i remullant els punts calents de la zona afectada durant la pròxima nit.

A darrera hora del vespre, la circulació a l'N-IIa s'ha normalitzat, després d'estar tallada durant tota la tarda en ambdós sentits de la marxa, per tal de facilitar la tasca dels equips d'emergència.

Un important desplegament per acabar amb el foc

En el dispositu de Bombers a l'incendi de Caldes de Malavella s'han activat també el Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF), l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i efectius en funció de Punt de Trànsit.

Així mateix, també s'han desplaçat a la zona efectius dels Agents Rurals, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dels Mossos d'Esquadra i de l'Agrupació de Defensa Forestal.


Comentaris

envia el comentari