Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels dos rescats de banyistes que els socorristes de Platja d'Aro han fet aquest estiu. Imatge cedida el 14 d'agost del 2020

El jove garrotxí que va morir a Platja d'Aro mentre feia snorkel va ser picat per un peix aranya

Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els investigadors del cas, que estan analitzant la càmera aquàtica que portava l'adolescent

Un dels dos rescats de banyistes que els socorristes de Platja d'Aro han fet aquest estiu. Imatge cedida el 14 d'agost del 2020
L'adolescent de 16 anys va morir el passat dissabte a la platja Gran de Platja d'Aro. | ACN

El menor d'edat de la Garrotxa que va morir el passat dissabte mentre feia submarinisme a Platja d'Aro podria haver perdut la vida per la picada d'un peix aranya, segons ha avançat aquest dimecres el 'Diari de Girona', citant fonts properes a la investigació del cas. El jove, de 16 anys, portava una càmera de vídeo aquàtica, que segons el citat mitjà hauria enregistrat l'atac del peix.

Segons els investigadors del cas que estan analitzant les imatges gravades per la càmera de vídeo, el que sí que està clar és que el menor presentava una picada al coll, que hauria estat la que va provocar-li la mort. En aquest sentit, fonts properes a la família han explicat a 'Ràdio Girona' que el jove va veure una medusa, la va seguir i va acabar davant d'un exemplar de peix aranya que el va acabar picant, provocant-li la mort.

El peix aranya, un animal d'entre 10 i 30 centímetres que s'amaga sota la sorra, és una espècia comuna a la Costa Brava que cada estiu provoca l'atenció de diversos banyistes per part de socorristes i efectius del SEM, tot i que habitualment pica als peus. L'efecte més comú de la seva picada és un dolor intens a conseqüència del verí, però en alguns casos pot provocar una insuficiència respiratòria o un soc anafilàctic.

La víctima presentava el cap inflat i morat quan la van treure de l'aigua

Quan va ser localitzat pels equips d'emergència, el jove no surava sinó que estava al fons de l'aigua, sortint a la superfície mitja hora després. Segons fonts coneixedores del cas, consultades per 'Diari de Girona', aquest fet demostra «una falta clara d'oxigen». Una vegada el van treure de l'aigua, presentava el cap inflat i morat i, malgrat els intents dels socorristes de la platja i dels serveis mèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no va poder ser reanimat.

L'adolescent, que vivia al municipi garrotxí de Montagut i Oix, passava el dia a Platja d'Aro amb els seus pares, que van ser els que va donar l'avís als socorristes després de no veure'l quan va entrar a l'aigua per practicar snorkel.