Un helicòpter llançant aigua a l'incendi de Castell d'Aro

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Castell d'Aro: ha cremat més de 70 ha

El foc va començar el passat divendres en un barranc proper a una urbanització

Notícies positives respecte a l'incendi que des de divendres crema a Castell d'Aro, a la comarca del Baix Empordà. En aquest sentit, aquest dissabte al vespre, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat el foc, que ha calcinat més de 70 hectàrees segons les dades dels Agents Rurals. Durant la tarda de dissabte han treballat a la zona 23 dotacions terrestres i un mitjà aeri.

El cos d'emergències, que ja havia estabilitzat les flames divendres a la nit, ha repassat i remullat el perímetre, una actuació que s'ha vist beneficiada per l'augment de la humitat a la zona. Durant la nit, els Bombers han deixat quatre camions i un vehicle lleuger per revisar i detectar punts calents, alhora que han remullat possibles fumeroles dins del perímetre de l'incendi.

Aquest migdia, els Bombers han informat que havien iniciat el desmuntatge de les línies d'aigua i els emplaçaments de vehicles. Durant aquest diumenge quatre camions continuen remullant el terreny i en funció de les condicions meteorològiques es reavalaurà la situació.

Segons els Agents Rurals, l'incendi va ser provocat per uns treballs de manteniment de la franja de protecció de la urbanització Can Manel de Castell-Platja d'Aro. En aquest sentit, estaven autoritzats i complien amb les mesures de seguretat protocol·làries.

El foc, a tocar de diverses urbanitzacions

Tot i que el foc va arribar a la proximitat de diverses urbanitzacions, no s'han produït danys en les cases, la gran majoria d'elles segones residències. En aquest sentit, Bert Vandelvelde, que vigila finques a la zona, ha explicat que «s'han cremat alguns jardins i una porxada amb bigues de fusta, però per sort a dins de les cases res».

Les flames també van arribar a prop del resort Hapimag de Platja d'Aro, on la jornada de divendres es van evacuar uns 250 clients, la gran majoria d'elles estrangers. El director del complex, Oliver Glaser, ha assenyalat que «va ser molt ràpid», alhora que ha afegit que «vam veure flames de fins a 30 metres».

Glaser ha lloat la tasca dels Bombers i dels equips d'extinció, considerant-los «clau» en l'estabilització de l'incendi. En aquest sentit, ha manifestat que estaven preparats i que l'evacuació es va poder fer ràpidament i sense incidents. Al voltant de la mitjanit de divendres a dissabte els clients van poder tornar.