Diversos efectius dels Bombers treballen per sufocar les flames

Els Bombers treballen per sufocar un incendi forestal a l'Estartit

Les flames han començat en uns matolls a Torroella de Montgrí

Un incendi crema des de dots quarts d'una del migdia a la riba del Ter, a la zona de l'Estartit a Torroella de Montgrí. El fort vent de tramuntana ha provocat que les flames s'hagin estès ràpidament, generant una columna de fum que es pot veure des de diversos quilòmetres de distància. Després de tres hores de treball intens, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat el foc.

En aquest sentit, el cos d'emergències ha mobilitzat fins a 12 dotacions per tal d'atacar l'incendi, una d'elles un mitjà aeri. Els Bombers han explicat que el flanc esquerre del foc ha quedat ancorat a la platja sense poder avançar, un fet que provoca que ara se centrin els esforços en el flanc dret. Les flames han afectat el pati d'una casa, on s'ha hagut d'apagar un tendal que s'ha cremat.

Segons han explicat els Agents Rurals, l'incendi afecta una superfície aproximada de 5 hectàrees a la zona del Ter Vell, dins de l'espai natural protegit del Montgrí - Les Medes - Baix Ter.

Alt perill d'incendi a l'Alt i el Baix Empordà

Durant aquest cap de setmana, les comarques de l'Alt i el Baix Empordà tenen actiu el Nivell del Pla Alfa per alt perill d'incendi forestal. Segons els Bombers, a la Regió d'Emergències de Girona s'han rebut diversos avisos d'incendi durant aquest diumenge. Un d'ells s'ha produït a Sant Julià de Ramis, a tocar de l'AP-7, on el foc ha obligat a tallar la via.