Borja Martín, guàrdia civil mort en un accident

Borja, el guàrdia civil de 33 que ha mort tornant a la feina després de vacances

S'havia pres uns dies de descans a Melilla, d'on era, i tornava per carretera a Guadalajara

Els seus familiars i amics, però també els seus companys de caserna encara no poden creure la mort de Borja. Aquest jove de Melilla de 33 anys era Guàrdia Civil a la província de Guadalajara. Després d'haver passat uns descansant a la seva ciutat natal, moria aquest passat dimarts en un greu accident a la província de Màlaga.

Es va estavallar el seu cotxe vermell contra la cabina de cobrament d'un peatge a Las Pedriza. Encara s'està investigant que va poder passar perquè patís semblant impacte contra ell.

Borja Martín Guirado va passar tota la seva infància al melillenc barri del Real. Tant ell com els seus pares i la seva germana petita eren molt estimats per tots els seus veïns, segons explica 'Melilla Hoy'. 

El jove va decidir fa uns anys que el seu futur laboral havia de ser servint als altres dins el cos de la Guàrdia Civil. Després d'aprovar les seves oposicions, va anar a un primer destí abans d'anar a Guadalajara. Abans ja havia demostrat la seva vocació de servei a l'exèrcit.

Aquells que el coneixien destacaven d'ell que era un jove molt esportista. Entre les seves passions estava anant en bicicleta, segons recull el diari 'SUD'.

«Un exemple per a tots», diuen que era, a l'últim mitjà citat. Va aprofitar el seu pas per l'exèrcit per acabar els seus estudis i va ser dins de la mateixa on va preparar el seu ingrés a la Benemèrita.

Per a ell, entrar a l'Institut Armat va ser complir un somni de fa molt de temps. Els seus amics destacaven que «estava en el millor moment de la seva vida».

Abans d'arribar al seu destí actual, va estar fent les pràctiques a Màlaga. Posteriorment va ser destinat al Lloc de Sacedón. Aquest pertany a la Tercera Companyia de la Comandància de la Guàrdia Civil a Guadalajara.

Els seus companys no s'acaben de creure la notícia de la seva mort. Destaquen d'ell la seva actitud i que era una persona «molt responsable». Això fa que no acabin d'entendre com va passar l'accident.

«A Borja no li agradava córrer. Quan anava amb mi al cotxe, si veia que passava una mica el límit de velocitat, ràpidament em deia que afluixés», deia un amic de la infància al diari 'SUD'. Diu que era un jove molt sensat i que no sortia de festa.

A més el recorden com una persona molt familiar. És per això que sempre que tenia uns dies lliures decidia viatjar fins a Melilla. Malauradament, aquest va ser l'últim viatge per a ell.

L'accident que va posar fi a la vida de Borja

Com dèiem, el sinistre que va posar fi a la seva vida es va produir quan ja estava de tornada a casa seva de Guadalajara. Hores abans d'agafar el cotxe, havia agafat un vol des de Melilla fins a Màlaga. Un cop a la ciutat andalusa, va agafar el seu cotxe, un Mercedes vermell que feia tot just un any que s'havia comprat.

El sinistre va tenir lloc cap a un quart de sis de la tarda de dimarts passat. En aquell moment estava circulant per l'AP-46 en sentit Antequera. Sense encara un motiu clar, va entrar a gran velocitat a la zona del peatge on els vehicles comencen a frenar la marxa.

De manera molt violenta, va acabar encastant el cotxe contra una casa petita on hi havia una treballadora dins. Era una jove de 20 anys veïna de Casabermeja. Va resultar ferit amb algunes contusions lleus i va ser hospitalitzada a l'Hospital Regional de Màlaga.

La Guàrdia Civil de Trànsit investiga què va poder passar, sabent que tots els que el coneixien afirmen que a Borja no li agradava córrer. L'autòpsia podria ajudar a aclarir-ho tot.