Imatge de l'institut La Segarra de Cervera.

Nou cas de bullying en un institut català: l'aïllen, el despullen i li fan tocaments

Els pares del menor va presentar denúncia fa dues o tres setmanes

Nou cas d'agressió sexual en un institut català. En aquest cas, a Cervera. Els Mossos d’Esquadra investiguen un cas d’agressió sexual a un noi de 15 anys per part de dos companys a l’Institut La Segarra de Cervera, segons ha avançat el diari Segre

Els pares del menor va presentar denúncia fa dues o tres setmanes, segons la qual dos alumnes de tercer d’ESO haurien fet tocaments al seu fill al mateix institut. La mare ha explicat al diari que el van acorralar contra una finestra, el van despullar i li van fer tocaments. 

Els Mossos van identificar els dos presumptes agressors i van derivar el cas a la fiscalia de menors. Segons la mare, el seu fill es va quedar a casa quinze dies per recuperar-se però l’assetjament es va repetir quan va tornar.

Amb el cas Badalona encara a la retina

Fa dues setmanes, una nena d'11 anys va denunciar que havia estat violada per un grup de sis nois, menors d'edat, al centre comercial Màgic de Badalona. Segons la germana de la víctima, els fets van passar durant el novembre de 2022 quan el grup de menors va obligar a la nena a anar al lavabo i allà l'haurien violat. Els menors també n'haurien gravat i difós un vídeo. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Ara, la síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, creu que no s'ha de rebaixar l'edat per imputar els menors. Ho ha dit en una atenció als mitjans preguntada pel cas de la violació grupal d'una nena a Badalona en què tres dels agressors són inimputables perquè tenen menys de 14 anys. 

Segons ha dit, el mínim de 14 anys d'edat és un criteri de política criminal compartit a bona part d'Europa. Ara bé, ha insistit que és un error creure que el fet de ser inimputable equivalgui a «no fer res». De fet, ha subratllat que cal treballar sobretot de forma «preventiva» abans dels 14, i ha assegurat que creu més en el sistema educatiu que en el sancionador. El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici arran de la violació grupal.

«Si a mi m'expliquen que sancionant més tindrem més resultats no hi tindria inconvenient, però crec molt més en l'educació i la prevenció i els treballs amb els infants», ha apuntat. Segons ha explicat, davant d'una situació tan greu com la de Badalona cal reparar la víctima i fer una intervenció per responsabilitzar el menor, així com revisar els protocols relacionats per exemple amb l'escola.