Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona detinguda

Burles, amenaces de mort i intents d'agressió homòfoba acaben amb un home detingut

L'home, de trentaa-cinc anys i amb antecedents, ha estat acusat d'un delicte d'odi i d'amenaces homòfobes

Un home de trenta-cinc anys, veí de Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès, ha estat detingut aquesta setmana pels Mossos d'Esquadra de Vilafranca del Penedès acusat d'un delicte d'odi i amenaces homòfobes. Els fets de què és acusat els va provocar a un jove en un parc aquàtic de Lloret de Mar, a la Selva, el passat 7 de juliol. L'home va burlar-se del jove per la seva condició homosexual, el va insultar, el va amenaçar de mort i s'hi va abraonar per intentar agredir-lo. 

El jove estava amb uns amics, en una excursió per promoure la diversitat. A la zona dels lavabos, es va trobar amb quatre homes que van començar a riure's d'ell per la seva condició sexual. Entre els homes hi havia el detingut, que el va insultar amb expressions d'intolerància i menyspreu, però l'assetjament no es va aturar aquí. Unes hores més tard, l'agressor es va tornar a trobar la víctima a la zona dels tobogans.

L'home va intentar agredir i va amenaçar de mort el jove

En aquell moment l'home va passar a les amenaces de mort i es va abraonar sobre el noi amb la intenció d'agredir-lo, mentre el seguia insultant per la seva condició sexual. La víctima i l'educadora, que estava amb ell, van poder ajudar la víctima a desfer-se de l'atacant i, després de denunciar els fets als responsables del parc, van acabar marxant de la instal·lació.

Els Mossos es van fer càrrec de la investigació. Gràcies als testimonis i a través de les càmeres de seguretat, han pogut localitzar l'agressor, que han detingut per un delicte d'odi. Es tracta d'un home amb nombrosos antecedents i que serà citat properament.Els Mossos recorden que per tal de tenir la màxima eficàcia en la resolució de casos, és especialment important que les víctimes d'aquests tipus de delictes denunciïn a dependències policials. El cos recorda que aquest és el primer pas per començar a recopilar tota la informació relacionada amb els fets, recollir el màxim de proves i indicis a través del testimoni de persones que van presenciar els fets i altres recursos d'investigació.