Discover helicòpter SEM

Busquen una noia desapareguda mentre feia muntanyisme a la Garrotxa

Va sortir sola de ruta perquè tenia experiència

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra busquen una noia de 39 anys desapareguda a la Garrotxa des d'ahir, dijous 13 d'agost. Segons informa el cos, la desapareguda havia anat a fer rutes de muntanya per la zona de Sadernes i Sant Grau, a Sales de Lierca.

La recerca de la noia, que anava sola perquè tenia experiència, ha començat a primera hora d'aquest matí. S'han seguit diverses rutes aèries per la zona amb l'helicòpter, i estan resseguint pistes i corriols, tant per la banda de Bassegoda com la de Talaixà.

A més a més, s'estan revisant gorgs i des dels Mossos s'han activat les unitats especialitzades de muntanya i canina, amb gossos de venteig i de rastreig, a banda d'unitats ciutadanes. Hi participen 14 dotacions dels Bombers, amb el suport del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), el Grup d'Actuacions Especials Subaquàtiques, el Grup Caní de Recerca (GCR) i l'helicòpter.

Detingut a Badalona un fugitiu que portava més de 12 anys evitant la justícia

La Policia Nacional ha detingut a Badalona un fugitiu que portava més de 12 anys evitant la justícia polonesa. El buscaven per tretze delictes diferents pels quals s'enfronta a 128 anys de presó.

Per evitar que el trobessin utilitzava un permís de conduir a nom d'una altra persona i només feia trucades telefòniques cada dos dies i sempre a la mateixa hora. L'home, que ha va ser detingut el 2004, formava part d'una violenta organització que actuava en diverses ciutats de Polònia. Concretament, aquesta es dedicava al tràfic de drogues, robatori de vehicles i segrest de persones.