Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ivan Montiel desaparegut

Busquen Iván, un professor de Granada desaparegut des de fa dies

Un gran nombre de persones col·labora en la cerca

Dilluns passat 20 de febrer un home va desaparèixer a la localitat de Nigüelas, ubicada a la província de Granada. Es tracta d'Iván Montiel Robles, de 42 anys.

Des de llavors es va iniciar un dispositiu de cerca que porta en marxa des de fa set dies. Tanmateix, encara no s'han trobat «pistes significatives» que ajudin a localitzar-ne el parador.

Professionals i voluntaris, units per aconseguir trobar el desaparegut

En l'operació hi participen els agents de l'institut armat i una unitat aèria, a més d'equips canins. Tots en col·laboració amb Infoca. Un gran nombre de voluntaris també participa exhaustivament en la recerca de l'home. A les batudes hi han participat un total de més d'un centenar de persones. Voluntaris, agents de la Guàrdia Civil i efectius de l'Infoca van unir forces per intentar trobar el desaparegut.

Durant el cap de setmana, s'ha registrat la zona del municipi i també la dels voltants. Es va registrar la cara nord de Sierra Nevada, així com les proximitats de la presa i el riu Dúrcal. Tot i això, malgrat tots els esforços i les cerques aquest cap de setmana, no s'ha aconseguit trobar cap pista.

Guàrdia civil
La Guàrdia Civil continua la cerca de l'home. | CatalunyaDiari

Després del poc èxit de les operacions, es va optar per desmuntar el Lloc de Comandament Avançat instal·lat a Nigüelas per coordinar la cerca. La Guàrdia Civil va explicar que «ja hem rastrejat tot el perímetre, però no hem trobat pistes que pugui ser a la zona». Ara, els agents han de seguir amb el dispositiu de cerca a través d'altres canals i mitjans més efectius.

Cartells amb la seva cara per tota la ciutat de Granada

Per la seva banda, els familiars d'Iván es van traslladar fins a la ciutat de Granada per penjar cartells massivament on apareix la imatge del desaparegut. A més a més, van visitar les principals ubicacions rellevants de la ciutat amb l'objectiu de tractar de recopilar alguna informació sobre l'home.

Iván va desaparèixer el dia 20 de febrer cap a les 9.00 h del matí a la vall de Lecrín, al municipi de Nigüelas. La germana de l'home, Ruth Montiel, va compartir públicament els fets a través d'un vídeo publicat a les xarxes socials de l'Associació SOS Desapareguts.

El contingut del vídeo indicava que l'home, en el moment de desaparèixer, anava vestit amb una dessuadora de color gris, una jaqueta de color vermell i uns texans blaus. La germana explicava que el desaparegut fa 1,72 metres i porta ulleres graduades. Ruth expressava també al vídeo que Iván podria estar «desorientat, ferit o confós».

«Tampoc sabem si es va muntar en un autobús o pot haver-se allunyat més» enllà del municipi, assenyalava la germana. Ruth expressava que l'home va marxar sense el telèfon mòbil, sense diners i sense documentació. La dona considera que Ivan podria trobar-se a algun municipi de l'entorn de Granada o a la mateixa ciutat. Tot i això, no descarta que pugui trobar-se fora de la província.

La família ha expressat també que Iván resideix als Estats Units i que es dedica a la docència a la ciutat de Nova York. Aquest fet ha provocat que el país hagi donat suport a les tasques de cerca.

Informació de contacte

Qualsevol persona que tingui informació sobre el desaparegut Iván Montiel pot contactar amb SOS Desapareguts o trucar al número de telèfon +34 642 650 775 o al +34 649 952 957. Així mateix, es pot contactar amb l'associació a través del correu electrònic info@sosdesaparecidos.es.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!