Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un accident a la C-12, al Segrià, on van morir tres motoristes.

Una conductora pren cafè al volant, es despista i causa 3 morts a la C-12 catalana

Els Mossos, tres mesos després, revelen que la causa de l'accident va ser una terrible distracció: van morir tres motoristes

Una distracció letal. Eren dos quarts de quatre d'un dijous de setembre quan una conductora es distreia a la C-12, envaïa el carril contrari i envestia tres motoristes. Tots tres van morir, en el que va ser un dels accidents més tràgics de l'any a les carreteres de Catalunya.

Ara, però, una exclusiva d'El Segre apunta a quina és la causa del sinistre mortal. Segons els Mossos d'Esquadra, la conductora que va envair el carril contrari a la C-12 estava prenent cafè al volant en el moment del xoc frontal. Ara se li imputen tres homicidis imprudents a causa del xoc.

Les víctimes mortals de l'accident a l'altura d'Alfés, a la comarca Segrià, van ser la conductora i única ocupant d'una de les motocicletes, i el conductor i la passatgera de l'altra moto. 

Un dels sinistres més terribles de l'any

Tres motoristes van perdre la vida el dijous, 22 de setembre, a primera hora de la tarda en un xoc frontal entre les dues motos en què viatjaven i un turisme, conduït per la conductora que va cometre la imprudència al volant. 

El sinistre va tenir lloc cap a dos quarts de quatre al quilòmetre 126,5 de la carretera C-12 en terme municipal d'Alfés, a la comarca Segrià. En primera instància, les causes de la col·lisió entre el turisme i les dues motocicletes van romandre sota investigació, però la primera hipòtesi de treball dels Mossos ja era que el turisme havia envaït el carril contrari. 

Imatge d'una de les caixes de radars falsos a la C-12, amb tres cons senyalitzant-la
La conductora del vehicle causant de l'accident també va quedar ferida, de caràcter menys greu, després del xoc a la C-12, a Alfés, al Segrià. . | IMU

La conductora, també ferida

La conductora del cotxe també va resultar ferida amb lesions de gravetat menor. Arran de la incidència es van activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, set dotacions dels Bombers i cinc ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Les víctimes mortals van ser la conductora i única ocupant d'una de les motocicletes i el conductor i la passatgera de l'altra moto. La conductora del turisme va resultar ferida amb lesions de gravetat menor i va ser traslladada a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.