Foto de la família Rodríguez a l'estació de Romania

L'últim viatge dels Rodríguez: moren tots quan anaven a veure la seva filla d'Erasmus

La família va aprofitar el pont de desembre per anar a veure la seva filla Alicia a Romania

En Pepe i la Mari Carmen, un matrimoni de Gran Canària, formaven una família clàssica. A base d'esforç i sacrifici, havien aconseguit tirar endavant amb les seves dues filles i ara els arribava el moment de descansar, el moment de gaudir. 

L'Alicia, la seva filla gran, era a les portes complir el seu somni. Estava estudiant el darrer curs de la carrera de magisteri i estava fent un Erasmus a Romania. Els seus pares i la seva germana Cristina, de 15 anys, van aprofitar el pont del desembre per passar-hi uns dies. A la seva última foto, a l'estació de trens de Sibiu, se'ls veu feliços i somrients. Era el cruel preludi de la tragèdia que va passar hores després amb la mort tots quatre.

Una desafortunada tragèdia

L'avançament imprudent d'un altre conductor en una corba amb doble línia contínua va desencadenar la desgràcia. El seu cotxe va impactar frontalment amb el vehicle que havia llogat la família Rodríguez. Pepe i Mari Carmen van morir a l'acte, i Alicia i Cristina, van fer-ho hores després a l'hospital.

Quatre vides trencades en un instant

La família Rodríguez Rodríguez residia al barri d'Hoya Andrea, a Las Palmas de Gran Canaria. En Pepe tenia 67 anys i havia treballat durant anys al Banco Hispano. Els companys el recorden com una persona bona i noble, un home generós molt estimat per tothom.

Així era tota la família, també la dona Mari Carmen i les filles Cristina i Alícia. La menor estudiava quart d'ESO al col·legi salesià; on l'Alicia, de 21 anys, havia fet les pràctiques de mestra. Totes dues eren molt estimades i les seves morts han deixat tota la comunitat educativa en xoc. 

«Eren dues persones excel·lents, generoses i alegres, sempre disposades a escoltar i ajudar els companys. Sempre involucrades amb l'escola i ja les trobem a faltar a casa nostra. Són moments durs i complicats per a la nostra comunitat», ha transmès la institució.

Dol a Gran Canària

La mort d'aquesta família és una de les pitjors tragèdies que es recorden a l'illa de Gran Canària. Les xarxes socials s'han inundat de missatges en record de les quatre víctimes mortals. Missatges de tristesa que revelen la consternació que està vivint tot l'entorn de la família.

Muntatge amb una foto de la jove
Alicia ha mort en un greu accident de trànsit. | CatalunyaDiari

La Universitat de Las Palmas, on estudiava l'Alicia, també ha mostrat el seu condol per una pèrdua tan dramàtica. A la mateixa residència on s'allotjava la jove també s'allotgen diversos estudiants de Gran Canària. El vicerector s'hi ha desplaçat per ajudar en les gestions.

L'alcalde de Las Palmas, Augusto Hidalgo, també ha reaccionat a la desgràcia familiar. A través de les xarxes socials s'ha mostrat «afligit davant la tragèdia esdevinguda a Romania. No hi ha paraules amb les quals poder alleujar el dolor dels familiars, però vull expressar-los el meu condol més sentit».

Esperen la repatriació

Familiars, amics i veïns de la família morta esperen ara la repatriació per poder acomiadar-se'n i iniciar el dol. Serà un procés complicat, però les autoritats canàries ja hi estan treballant. Els cossos de tots quatre podrien viatjar a Gran Canària en els pròxims dies.

El portaveu del Govern canari, Julio Pérez, ha confirmat que hi estan treballant juntament amb el Ministeri d'Afers Estrangers. Ha aprofitat per enviar el condol als familiars: «Ens ha impactat a tots», ha afirmat, amb el desig ferm d'agilitzar els tràmits de la repatriació.

Mentrestant, continua en marxa la investigació policial per aclarir l'accident mortal. Tot apunta a una imprudència del conductor que va avançar per on no havia de fer-ho i va impactar contra el vehicle que conduïa Alicia. Ara està en estat greu en un hospital, acusat de quatre homicidis dolosos.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp