rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues de més de 3 quilòmetres a la C-32, a Argentona, per un accident

Calamarsades, llamps, trons i patacs d’aigua a moltes comarques

Els ruixats i les tempestes continuaran caient en un diumenge molt variable amb neu a 1.500 metres al Pirineu

Tal i com s’havia anunciat, aquest diumenge ens hem llevat amb un temps molt inestable. Els ruixats i les tempestes han començat a caure des de la matinada per la meitat oest i han anat afectant tot el territori.

 

 

En moltes ocasions, les precipitacions han anat acompanyades de tempesta, calamarsa, cops forts de vent i patacs d’aigua en pocs minuts.

 

 

La calamarsa s’ha deixat veure a poblacions com ara Reus, Calafell, El Vendrell, Cambrils, El Pont de Suert, Castellar del Vallès o a Banyeres del Penedès. Al Pirineu, la neu ha baixat de cota fins els 1.500 metres. Una de les imatges més destacables de la jornada és l'autopista C-32 al seu pas per Calafell coberta pel gel. Segons protecció civil, els heicles 

Litres registrats

Per ara, les quantitats de precipitació més importants s’han registrat al Prepirineu i Pirineu de Lleida. A Barruera porten 24 litres, a El Pont de Suert 15, o al Coll de Nargó 12.

 

 

Altres dades destacables són els 15 litres a L’Hospitalet de l’Infant, els 10 de L’Albiol i de Seva, els 7 de Reus, els 5 de Palamós, o els 4 d’El Vendrell. En general, la majoria de comarques han registrat fins ara quantitats d’entre 1 i 5 litres per metre quadrat.

 

 

La previsió indica que el dia continuarà molt variable amb ruixats i tempestes que podran aparèixer a qualsevol punt de Catalunya. Localment seran intenses i acompanyades de calamarsa.

Neu al Pirineu i augment dels cabals

Les precipitacions que han caigut al Pirineu ho estan fent en forma de neu a tan sols 1.500 metres d’alçada. Els xàfecs estan deixant una estampa ben blanca just quan ens trobem a les portes del mes de maig.

 

 

D’altra banda, les intenses precipitacions al Pirineu de Lleida sumades al desgel han fet augmentar molt els cabals dels rius, però especialment el del Garona a la Vall d’Aran. En aquest sentit, Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat ja que el riu ha crescut pel damunt dels 80 metres cúbics per segon.

 

Vídeo de Coll d'Ares, de MeteoMoià

Comentaris