El calvari diari de Valeria després de l'assassinat de la seva germana Diana Quer

El pare de la jove assassinada «vol desenvolupar una fundació amb el nom de la meva filla, en suport als desfavorits i desapareguts»
Valeria Quer ha patit molt arran de la desaparició i assassinat de la seva germana Diana | Catalunya Diari

 

Durant aquest dimarts, s’ha dut a terme el judici contra ‘El Chicle’, per l’assassinat de Diana Quer, on l’acusat va declarar que no tenia intenció de matar-la. Per la seva banda, el pare de la jove, Juan Carlos Quer, ha fet referència al dolor, el sofriment i totes les conseqüències que va comportar la desaparició i mort de la seva filla en relació amb la seva família, mentre l’acusat seia i escoltava, sense aixecar la mirada, segons ha publicat ‘El Español’.

 

Valeria volia deixar de sentir el brutal dolor per la pèrdua de Diana

Així, Juan Carlos ha narrat: «L'assassí de la meva filla ha generat quatre víctimes (els quatre membres de la família). Li puc assegurar que l'impacte de la desaparició durant 500 dies d'un ésser estimat, d'una filla, és demolidor. Deixes de treballar, deixes de viure, vegetes», afegint: «Trastorns de son. No dorms ni una hora. I això ho dic en un adult estable i equilibrat com jo».

 

A més, ha fet referència a la situació que ha estat vivint la germana petita de Diana: «Per a la meva filla Valeria, que quan va desaparèixer la seva germana tenia 16 anys, una etapa vulnerable, els efectes van ser demolidors. La nena va haver de deixar els seus estudis. Era la seva companya de vida i de jocs i de tot». «El dolor emocional era tan brutal que un dia va agafar un encenedor i es va fer 15 cremades al braç sense fer cap gest de dolor, simplement per a treure's el dolor tan brutal que tenia per la desaparició de la seva germana».

 

El pare de Diana ha declarat al jutge que el pitjor han estat els efectes col·laterals, ja que han arrabassat la vida d'una jove «fràgil», indefensa i de poca corpulència, que no va tenir pràcticament cap possibilitat d’escapar d’una situació violenta contra l'acusat. Així, ha explicat com van ser les primeres hores de la desaparició de la jove, va ser Valeria qui li va trucar al matí per advertir que la seva germana no havia tornat: «Diana mai havia tingut un precedent en aquest sentit. Li vaig demanar a la meva filla que truqués totes les persones, no fos que s'hagués indisposat per alguna raó», va explicar.

 

Valeria Quer arribant als jutjats de Majadahonda, Madrid, el 9 d'octubre de 2019 | Catalunya Diari

 

Valeria tenia por i angoixa quan sortia al carrer

Així, Valeria va ser la primera persona a buscar Diana, però, el pare explica: «25 minuts després em va trucar de nou i immediatament vaig agafar el cotxe perquè sabia que era una situació anòmala i que hi havia un problema molt seriós». A partir d'aquest moment, l'home va començar a explicar les conseqüències del crim envers Valeria: «Des de llavors la nena no té capacitat de concentració. Li entraven crisi d'angoixa i no podia centrar-se en els seus estudis».

 

A més, Quer ha continuat explicant la delicada situació de la seva filla petita: «Amb la seva germana desapareguda, ens vam veure obligats a ingressar-la en un hospital de salut mental on va romandre tres mesos des de setembre de 2017. Va estar pràcticament fins poc abans de l'arribada del Nadal. Se't parteix l'ànima. D’una nena que era feliç, espontània, veus a una persona que ha llanguit, que no vol mantenir relacions socials amb ningú, bàsicament reclosa a casa, i quan surt cal contenir-la perquè té por. Aquestes són les seqüeles que han generat l'actuació d'aquest individu. Ha destrossat quatre vides», sentenciava.

 

També ha afegit: «La meva prioritat ara és la meva filla Valeria. Sé que em portarà diversos anys fins que pugui conduir-se de manera normal. Vaig deixar de treballar en aquells dies. I tinc una iniciativa que, si tinc forces, vull desenvolupar: una fundació que porti el nom de la meva filla, en suport dels desfavorits i desapareguts». Quer ha parlat sobre la diferència física entre Diana i l’acusat: «Jo m'ho imagino com si la meva filla fos un cervatell indefens enfront d'aquest individu».

 

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Successos