Una filera de camions estacionats

Un camioner descobreix a l'AP-7 que porta immigrants a la càrrega, entre ells menors

Els fets han succeït en una àrea de servei de Garrigàs

Nou incident relacionat amb la troballa d'immigrants a Catalunya. En aquesta ocasió, ha estat a l'Alt Empordà, al municipi de Garrigàs, quan han descobert que un camió transportava quatre persones procedents de Bangladesh. 

L'incident ha sorprès a tothom, fins i tot al camioner que conduïa el vehicle pesant des d'Itàlia. Un cop ha travessat la frontera entre Catalunya i França, ha començat sentir diversos sorolls que venien del camió.

Els fets han succeït pels volts de les quatre de la tarda, en una benzinera de l'autopista AP-7. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional s'han encarregat de la situació dels quatre immigrants, entre ells, dos menors d'edat. El transportista ha quedat en llibertat.

Uns cops al camió alerten al conductor

El conductor del camió procedent d'Itàlia no era conscient de l'incident que anava a patir. Només travessar la frontera entre Catalunya i França, ha començat a sentir cops a la caixa del camió, segons avança Ràdio Girona

L'incident ha sorprès el camioner que, davant d'aquesta estranya situació, decideix aturar-se. En aquest sentit, ha conduït fins a la benzinera d'una àrea de servei, on ha investigat que succeïa a la caixa del seu camió. 

En obrir-la, no s'imaginava el panorama que hi hauria. A l'interior s'hi ha trobat quatre persones procedents de Bangladesh. Entre ells, a més, hi estaven viatjant dues persones menors d'edat.

Per aquest motiu, des de la benzinera s'ha hagut d'alertar als serveis d'emergències. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desplaçat diversos efectius fins a l'àrea de servei de l'autopista AP-7, a l'altura del municipi de Garrigàs.

Per una banda, la policia espanyola s'ha fet càrrec de les dues persones adultes, ja que és qui té competències en estrangeria. D'altra, els Mossos d'Esquadra s'encarreguen dels menors, que han passat a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que els traslladarà a un centre. 

L'altre involucrat en aquest incident, el transportista, està en llibertat. Ha declarat que desconeixia que dugués els immigrants a la càrrega del camió. Segons la seva versió, segurament haurien pujat il·legalment i sense saber-ho ell a Itàlia.