Imatge del punt de la carretera C-25 on els Mossos van aturar el camió.

Un camioner circula multiplicant per 9 la taxa i en direcció contrària a Catalunya

L'home va donar 1,30 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat i va ser denunciat, també, per llençar una burilla per la finestra | Els fets es van produir a la carretera C-25, a l'altura de l'Anoia

A través d'una xarxa de comunicació d'ús habitual per als Mossos d'Esquadra, Twitter, el cos va informar aquest passat dijous d'un succés molt perillós que va ocórrer el dimarts 10 d'agost a l'Eix Transversal, la carretera C-25. La policia va enxampar un camioner que circulava sota els efectes de l'alcohol i en direcció contrària, fet que posava en perill els vehicles que obeïen les indicacions de la carretera. A més, l'home també va ser denunciat per haver llençat una burilla de cigarreta per la finestra.

Els fets van tenir lloc el 10 d'agost, prop de les quatre de la tarda. El Servei Territorial de Carreteres va alertar els Mossos que acabaven d'aturar un camioner que circulava en sentit contrari de la marxa per la carretera C-25, al punt quilomètric 111,5, al terme municipal de Sant Pere Sallavinera, prop de Calaf. Quan van arribar els agents del cos de seguretat, van conversar amb el conductor i van detectar que mostrava signes evidents d'estar sota la influència de l'alcohol.

L'home multiplicava per nou la taxa màxima permesa per a conductors

Així, a l'home, de 53 anys i veí de Toledo, se li va fer una prova d'alcoholèmia que va ser positiva. Tant, que multiplicava per nou la taxa màxima permesa per a conductors professionals, que és de 0,15 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. La prova del conductor va resultar d'1,30 mg/l. Així, l'home va quedar denunciat penalment per dos delictes contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l'alcohol amb una taxa superior als 0,60 mg/l i per un delicte de conducció temerària.

El vehicle portava càrrega amb destinació a França, però va quedar immobilitzat. El denunciat, que va ser detingut, va quedar citat per comparèixer davant el jutge del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.

Moren dos joves en un accident de moto a la C-31

Aquesta passada nit s'ha produït un accident de trànsit al Baix Empordà, a Palamós, que ha acabat amb un final tràgic. Dos joves, un noi i una noia, que circulaven sobre una motocicleta, van sortir de la carretera C-31, i en caure, van impactar contra un camió. El tràiler estava estacionat a l'aparcament d'un supermercat que hi ha a tocar de la carretera.