Imatge de la mà d'una nena pintant un dibuix

Troben en condicions lamentables els dos nens desapareguts fa 3 mesos a Espanya

Els dos nens, de 7 i 10 anys, van ser sostrets pels seus pares just abans que els retiressin la custòdia

Dos nens desapareguts a Espanya des del passat mes d'abril han pogut ser localitzats gràcies a la Policia. Els petits, de 7 i 10 anys, han sigut trobats en condicions molt precàries.

La Unitat de Policia de la Junta d'Andalusia ha estat l'encarregada de portar la investigació durant tots aquests mesos. Els nens van quedar en parador desconegut a l'abril, després d'una execució de resolució administrativa de desemparament. És a dir, els pares anaven a perdre la tutela dels dos nens.

Per aquesta raó, els progenitors els van ocultar i han estat vivint durant aquests mesos en condicions molt precàries. La Junta ha comunicat que els pares van fugir per no haver de lliurar als seus fills.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons el comunicat de la Junta, els nens han sigut localitzats en un assentament de caravanes. Estaven a la zona del Peñón del Cuerpo, a Màlaga, on portaven mesos vivint en la clandestinitat. La Policia els ha trobat en condicions «d'higiene i salubritat nul·les» i ha confirmat que portaven mesos dormint així.

La situació ha acabat provocant grans danys als nens per diverses circumstàncies. En primer lloc, els investigadors han constatat que els petits es troben en una situació greu d'aïllament social.

Feia diversos anys que els nens vivien en una situació precària

Amb 7 i 10 anys, feia tres mesos que estaven desapareguts, però feia ja anys que la seva situació no era bona. Segons han informat les autoritats, els petits tenen una greu situació d'aïllament social.

Així sembla, la Junta ja havia investigat a aquesta família en el passat. De fet, les condicions en què vivien aquests nens durant els últims anys va ser el que va portar a la resolució de desemparament.

Els petits portaven anys gairebé sense tenir contacte amb altres nens de les seves edats i sense poder desenvolupar les seves habilitats socials. A més, també han faltat molt de temps a l'escola, retardat considerablement el seu desenvolupament i formació.

Finalment, tampoc han acudit a les seves cites mèdiques per administrar les vacunes obligatòries segons el calendari de vacunació oficial. Amb tot, la Junta va decidir retirar la tutela als pares per millorar la situació de vida dels dos petits.

La Junta es queda amb la seva tutela

Després de ser localitzats, el Servei de Protecció al Menor de la Junta d'Andalusia s'ha fet càrrec d'ells. Els seus pares seran imputats per un delicte de desistiment dels deures inherents a les relacions familiars. Els progenitors portaven anys desatenent als seus fills fins que la Junta va acabar per treure'ls la tutela.

Contraris a aquesta resolució, els dos pares van decidir fugir amb els nens per evitar que se'ls emportessin. Els pares no van tenir en compte les males condicions en les quals portaven anys vivint ni les que vindrien amb la seva fugida.

Leonardo i Stephanie, altres 2 nens desapareguts

La policia ha aconseguit tancar el cas de la desaparició d'aquests dos nens, però encara hi ha un altre cas que els amoïna. Es tracta de Leonardo i Stephanie, dos nens de 5 i 6 anys en parador desconegut des de fa set mesos.

La seva mare se'ls va emportar d'Estepona el passat 29 de gener i des d'aleshores ningú ha sabut res d'ells. La dona va anar a recollir-los a l'escola, com qualsevol altre dia, però el pare ja no va arribar a veure'ls. Després de la desaparició, va denunciar a la mare per sostracció parental.

Heriberto, el pare, fa mesos que està desesperat perquè els seus dos fills no apareixen. El seu únic desig és que apareguin i que estiguin bé i tornin a estar amb ell. De fet, ell té la custòdia completa dels nens, el que podria haver motivat la mare a emportar-se'ls.