Imatge de la Guàrdia Civil amb el camió interceptat, amb el conductor assegut en un banc

Un camioner de Terrassa truca borratxo a la Guàrdia Civil des d'una àrea de descans perquè vagin a detenir-lo

Els fets van tenir lloc a l'AP-68, al seu pas pel municipi riojà d'Haro

Un camioner de 56 anys, veí de Terrassa, va alertar a la Guàrdia Civil de la Rioja que estava borratxo en una àrea de descans de l'AP-68, en un camió articulat que transportava mercaderies perilloses, i que si no es presentava una patrulla del cos per detenir-lo, continuaria el viatge i podria causar un accident. Els fets van tenir lloc el passat dimecres a primera hora del matí al pas d'aquesta carretera pel municipi riojà d'Haro.

Al voltant de les 8.30 hores del passat dimecres, 2 de setembre, l'home, de nacionalitat espanyola, es trobava en una àrea de descans de l'AP-68, quan va trucar per telèfon al Centre Operatiu de Trànsit de la Guàrdia Civil a la Rioja, explicant que estava borratxo després d'haver consumit una gran quantitat d'alcohol.

El conductor va manifestar als agents que es va emborratxar mentre conduïa per tal de provocar la seva detenció, acomiadament de l'empresa, cobrar l'atur i jubilar-se. Així mateix, va advertir que si no es materialitzava la seva detenció, els agrediria i es llançaria a la via per a ser atropellat, ha explicat aquest dimarts la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

Taxa d'alcoholèmia cinc vegades superior la permesa

Motoristes del Sector de Trànsit i de l'Equip d'Atestats de la Guàrdia Civil van presentar-se al lloc que els havia indicat el camioner, van localitzar el camió, amb el seu conductor a l'interior, amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l'alcohol. Els agents van fer-li les corresponents proves d'alcoholèmia, que van donar un resultat que superava gairebé en cinc vegades la taxa d'alcohol permesa.

El camioner va quedar investigat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle articulat de mercaderies perilloses amb una taxa de 0,84 i 0,72 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, que multiplicava gairebé cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals, que és de 0,15. Així mateix, van tramitar diligències penals contra aquest home, que posseeix un important historial per delictes contra la seguretat viària.