Muntatge fotogràfic amb dues imatges de Samuel Luiz

Les cares dels assassins d'en Samuel: Una parella de nòvios i el més violent

Hi ha sis detinguts; tres d'ells estan a la presó i la resta internats en un centre de menors o en llibertat amb càrrecs

La investigació per l'assassinat de Samuel Luiz Muñiz segueix endavant. Actualment hi ha sis detinguts, entre els quals es troben les dues persones que van iniciar la baralla. Les seves cares han aparegut per primera vegada en els mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Dos dels detinguts són la parella de K. i D. Ell, un noi de 25 anys, és qui va amenaçar Samuel i va començar l'agressió. «O pares de gravar o et mato, marieta», va advertir-li abans de clavar-li el primer cop de puny.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La parella de l'agressor va animar-lo perquè no deixés tranquil a Samuel. Ara bé, aquesta noia ha facilitat dades per la investigació i ha estat posada en llibertat amb càrrecs.


Malgrat que K. i D. sempre s'han mostrat molt serens en les fotografies que publiquen a les xarxes socials, són persones molt agressives. De fet, la mateixa nit van ser expulsats d'una discoteca. Ara, les seves fotografies corren per les xarxes socials, com a presumptes autors del crim.

Fotos dels agressors
K, D i K., els tres acusats d'haver assassinat a Samuel | cedida

Tres dels detinguts han estat enviats a la presó de Teixeiro, a La Corunya. Altres dos han estat internats en un centre de menors.

La tercera foto que circula pels mitjans és la de K., resident al barri corunyès d'Os Castros i implicat en la baralla. Segons s'ha informat, l'endemà de l'assassinat de Samuel va participar en una altra baralla.

K. va néixer a Espanya, però un temps després va estar vivint al Brasil. Té un llarg historial delictiu. S'ha vist involucrat en altercats de carrer, i en l'assassinat de Samuel hauria participat activament.

Dues identitats més: 'El Llumba'

'El Mundo' ha revelat la identitat d'un altre dels detinguts. Es tracta de DR, més conegut com 'El Llumba'. És de nacionalitat espanyola, veí d'O Castrillón, i amic de la resta del grup que va posar fi a la vida de Samuel.

Segons alguns testimonis de l'agressió. DR va agafar a Samuel pel coll durant la segona ronda de cops. A més, diversos mitjans de comunicació vinculen a DR amb els ultres d'extrema esquerra Riazor Blues. Però el grup de radicals ho ha desmentit.

Segons el grup de hooligans de l'Esportiu de la Corunya, mai ha participat en les seves activitats. Actualment, DR es troba a la presó sense fiança i amb càrrecs.


Un dels menors internats és DR, de 17 anys. Abans de ser arrestat, va publicar un missatge a Instagram: «Jo hi era, però no vaig fer res, que sou ximples. Esteu tocant-li els collons a algú que no ha fet res, desgraciats de merda».

Un grup molt problemàtic

Tots els detinguts formen part del violent grup que va apallissar a Samuel. En un principi, es van limitar a dir que anaven beguts, però amb el pas dels dies van oferir nous detalls.

La principal hipòtesi dels investigadors segueix sent que D. va increpar a Samuel quan aquest últim estava fent una trucada de vídeo. Es va dirigir a ell com a «marieta». Després, amb més persones, van apallissar-lo fins a deixar-lo inconscient.

Segons els resultats preliminars de l'autòpsia, la víctima va rebre un fort cop al cap. A més, tenia politraumatismes per tot el cos. Van clavar-li cops a la boca, al nas i a l'orella.