Carlos Alcañiz, català de Terrassa acusat d'assasinat a Tailàndia el 10 de maig de 2020

Carlos 'El Elegido', el català que ha esgarrifat Tailàndia i ja havia matat a Terrassa

El vídeo de la seva detenció, ple de sang i rient, posa la pell de gallina

Un crim torna a apropar Tailàndia i Catalunya. El gener del 2016 el terrassenc Artur Segarra era condemnat a mort per assassinar i esquarterar el seu amic a Bangkok. Ara, quatre anys després, la policia del país asiàtic ha detingut un altre català, Carlos Alcañiz, acusat de matar el seu amic xilè aquest passat cap de setmana. 

Tots dos catalans, tots dos veïns de Terrassa  (Vallès Occidental), tots dos acusats de matar un amic a Tailàndia. La història es repeteix i les coincidències entre els dos casos posen la pell de gallina. 

Artur Segarra  va trobar en el país asiàtic la seva escapatòria a una ordre de cerca i captura a Espanya i, Alcañiz, trepitjava terra tailandesa per quedar-s'hi, fugint de la justícia espanyola, no per haver atropellat mortalment  una àvia  al centre de Terrassa i haver fugit, homicidi  pel qual mai va entrar a presó, sinó per la seva implicació en el cas 'Cocoon', una gran estafa a avis de tot l'Estat, tal com explica 'El Español'.

Esgarrifós vídeo de la detenció, ple de sang i rient

Ara, mentre  Artur Segarra compleix cadena perpètua després de confessar l'autoria del crim aconseguint així esquivar la pena de mort, Alcañiz espera entre reixes el seu judici, després de commocionar Tailàndia, sobretot, per l'esgarrifós vídeo de la seva detenció, que es filtrava als informatius de tot el país.

En les impactants imatges es veia la policia arrestant el jove de matinada, sense samarreta i ple de sang, però, com a detall més esgarrifós, rient, amb una aparença feliç davant la càmera que espanta, tenint en compte que hauria acabat de matar a ganivetadesun amic. A més, en un moment donat, Carlos es dirigia a la càmera: «Puc dir alguna cosa al vídeo per la gent?»

Alcañiz acaparava portades de successos aquest passat 10 de maig, com en el seu dia Sagarra. Un català torna a commocionar els tailandesos amb un terrible assassinat en ple paradís, a l'illa de Koh Phangan, un dels indrets més populars i captivadors del país pels turistes. Però qui és Carlos Alcañiz?

«Hi ha nens entremaliats o revoltosos. Ell era dolent»

El català acusat d'assassinat és nascut i criat a Terrassa. Als seus 33 anys, viu a Tailàndia, en un intent d'escapar de problemes amb la justícia espanyola, segons expliquen fonts properes del jove al mitjà citat. Fill únic, d'ulls blaus i estatura baixa, Alcañiz era popular des de petit per les seves malifetes, que han augmentat de nivell amb el temps, sembla que fins a convertir-lo en un assassí.

«A mi, que em vaig criar amb ell, no m'estranya en absolut», diu un company de l'escola religiosa d'Alcañiz. «Era un nen dolent. N'hi ha d'entremaliats i de revoltosos, però ell era dolent», afegeix. El testimoni explica com li va cremar el cabell a una nena de classe que tenia problemes. «Li tirava diccionaris», recorda a 'El Español'. Més tard, als seus 18, s'enduria per davant la vida d'una dona conduint a tota velocitat per un pas de zebra.

Després d'uns anys a Tailàndia, Carlos presumia de ser professor de pàdel, d'hun hotel, de diners, de classes d'arts marcials que mai abans havia practicat i, en especial, d'un projecte humanitari per ajudar la població necessitada en el qual la seva víctima també s'hauria implicat. A la xarxa, Alcañiz assegurava ser «l'escollit de Déu per salvar el món».

'Los Elegidos', la seva suposada ONG

L'entorn més proper de Carlos confirma que el jove estava fent molts diners, però apunten al narcotràfic  com a font d'aquests ingressos, delicte durament penat a Tailàndia. Un d'aquests testimonis, de fet, assenyala al mitjà citat que probablement, arran del crim, la policia tailandesa «descobreixi més coses». 

L'acusat presumia a la xarxa de les seves inversions, com la de 3.000 euros destinats a la seva ONG, que havia anomenat 'Los Elegidos', per la qual assegurava també voler donar la seva Play Station 4, els seus instruments musicals i tot el que fos necessari per aconseguir menjar.

La suposada ONG seria, precisament, el punt de connexió entre Carlos i la víctima del crimRené Patricio Guzmán, un consultor informàtic de  Xile que havia escollit viure prop de la naturalesa, el surf i la seva guitarra a Tailàndia. René vivia amb una noia xinesa, aparentment la seva parella, tot i que un dels testimonis de 'El Español' destapa un misteriós triangle amorós.

Crim passional? L'estranya relació a tres bandes

«Es podria dir que  tots es relacionaven amb tots», assegura una altra font propera, referint-se al presumpte assassí, la víctima i la suposada parella d'ell. Les autoritats tailandeses plantegen la hipòtesi de crim passional, tot i seguir també altres línies d'investigació, tenint en compte el paper de la droga en el cas. Els tres havien consumit substàncies estupefaents aquella fatídica nit a la caseta de Koh Phangan.

Segons les fonts policials, René i la seva parella descansaven a casa seva, situada en una zona amb molt pocs veïns i molta vegetació. Carlos s'hauria colat amb un ganivet de grans dimensions per matar René i hauria  fugit  després de cometre el crim. Però a pocs quilòmetres, la policia l'enxampava i una càmera captava l'impactant moment.

Entre reixes, Carlos espera ser jutjat. El fiscal demana pena de mort, condemna que es va imposar també al seu paisà, Artur Segarra, tot i que finalment no serà executat perquè Tailàndia permet actualment als condemnats a mort signar una confessió que el rei del país commuta per la  cadena perpètua. Caldrà esperar el veredicte per a 'El Elegido' , que ha tornat a deixar tot un país i la ciutat de Terrassa de pedra.