Fotomuntatge de Carlos Baldassari i el seu fill.

Carlos, el periodista que s'ha assabentat en directe de la mort del seu fill

Carlos Alberto Baldassari va cobrir en directe l'accident mortal en què havia mort el seu fill Tiago

Carlos Alberto Baldassari és un periodista de la televisió brasilera a qui dimecres li va tocar cobrir un accident de cotxe. Enmig de la retransmissió va reconèixer el cotxe del seu fill Tiago, que havia mort al sinistre. Tot i el xoc, va continuar fent la crònica amb total professionalitat.

«Lamentablement, hi ha moments en què cobrim esdeveniments que involucren familiars i avui és el meu fill», va explicar. El comunicador estava especialment afectat, però va fer el cor fort i va continuar explicant l'accident. Va relatar com havia passat l'accident i havien retirat el cos.

Carlos Alberto Baldassari és un periodista amb una llarga experiència a l'àmbit televisiu. Es va donar la circumstància que el seu fill Tiago era també periodista i presentaven junts un programa matinal. Pare i fill estaven molt units, i la casualitat els va voler unir també en aquest dur moment.

El van enviar a cobrir l'accident

Tiago Cequeto Baldassari tenia 32 anys i treballava amb el seu pare presentant «Bom dia Araraquara». S'havia casat fa sis mesos, era pare d'una nena de 8 anys i la seva dona està embarassada de tres mesos. Dimecres va tenir un accident de cotxe mortal a una carretera de Sao Paulo.

Fotomuntatge de Carlos Baldassari i l'accident del seu fill.
Carlos cobria l'accident i va reconèixer el cotxe del seu fill. | CatalunyaDiari
 

El cotxe que conduïa Tiago i on viatjava sol va xocar contra un camió i va morir a l'acte. Ell i el seu pare treballaven cobrint notícies de la zona. Així que, quan encara no es coneixia la identitat de la víctima, van enviar Carlos Alberto a cobrir l'accident en directe i a peu de carretera.

«Un vehicle va tenir un accident i el cos ja ha estat retirat, aquesta és la informació que us estem donant a vostès ara», explicava a la primera connexió. El periodista es va acostar als vehicles per mostrar com havien quedat. Aleshores, de sobte, la connexió es va interrompre uns minuts.

Va reprendre la connexió

Carlos Alberto havia reconegut el cotxe de Tiago, descobrint així que el seu fill de 32 anys havia mort. Lluny d'abandonar la feina, va reprendre la connexió i va explicar en directe el que havia passat. «Així és la vida d'un reporter, molta gent no entendrà què estem vivint aquí», va dir.

«Aquí hi ha el cotxe involucrat en l'accident, el cos ja ha estat retirat, i ara escoltin vostès el que els diré», va afegir. Aleshores, amb la veu entretallada, va explicar als espectadors la crua realitat: «El conductor que ha perdut la vida és el meu fill, Tiago, que presentava amb mi el programa».

«Aquest matí hem vingut a cobrir l'accident i he sabut que la persona que havia mort era el meu fill», va relatar el comunicador. En les seves pròpies paraules, «Perdem Tiago i que Déu el rebi amb els braços oberts». El periodista va aprofitar per recordar el seu fill com a «un bon noi, de bon cor».

Presentadors de Balda Noticias

Carlos Alberto i Tiago són dues cares conegudes de la televisió brasilera perquè pare i fill presenten junts «Balda Noticias». Solien presentar el programa del matí. També cobrien notícies de la zona a peu de carrer, a través de connexions com la que va realitzar dimecres passat.

Ahir van vetllar el cos del jove al tanatori del Cementiri Municipal d'Araraquara, amb escenes de molt dolor. Allà també hi havia Carlos Alberto, el periodista que no va deixar d'exercir la seva professió en el moment més dur de la seva vida. Els mitjans de tot el món s'han fet ressò de la seva fermesa.

Imatge de Tiago i Carlos Baldassari.
Pare i fill eren periodistes i treballaven junts. | TV
 

La policia, mentrestant, investiga l'accident de trànsit mortal ocorregut en una carretera a l'entrada de Sao Paulo. Un camió va impactar amb un cotxe model Gol, causant la mort del seu únic ocupant. Tiago compaginava la seva tasca com a periodista amb vídeos motivacionals a YouTube.

«Tiago Cequeto Baldassari deixa una dona embarassada de tres mesos, una nena de 8, pares, oncles i molts amics». És la crònica que Carlos Alberto Baldassari mai no hauria volgut fer, i que, no obstant això, va fer amb la veu entretallada i el pols ferm. Fidel fins al final a la seva professió.