Fotomuntatge d'Abril Pérez.

Paga 8.000 euros per matar Abril Pérez, la mare dels seus fills

Abril Pérez va morir a mans d'uns sicaris

Abril Pérez va morir assassinada a causa de dos trets al cap el novembre del 2019. L'encarregat de planificar la seva mort va ser el seu marit, Juan Carlos García, que va contractar dos sicaris per posar fi a la seva vida. Per això va pagar una quantitat propera als 8.000 euros.

Els fets van passar a Mèxic el 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La dona va ser víctima del continu maltractament per part del pare de les seves filles. Les pallisses i insults eren constants, per la qual cosa va decidir prendre mesures.

El primer que va fer Abril Pérez va ser denunciar el seu marit i sol·licitar el divorci. Però l'única cosa que va rebre va ser una mort violenta i a sang freda. Aquest cas va provocar una enorme indignació al país.

Tres anys després del tràgic succés es comencen a conèixer més detalls del cas. Durant aquests dies s'està celebrant el judici. Un dels vuit arrestats per la seva implicació a l'assassinat ha revelat com es va gestionar el crim.

El marit de l'assassinada, que exercia la tasca de director d'Amazon a Mèxic, va contactar amb uns sicaris. Durant les negociacions va oferir a aquests homes uns 8.000 euros per posar fi a la vida de la seva parella. L'única condició que va imposar és que es fes abans que comencés un judici.

Tenia pendent seure a la banqueta per una denúncia d'intent d'homicidi que li havia interposat la seva dona. En cas que complissin amb aquesta petició obtindrien un incentiu. En concret, uns 2.000 euros més.

Imatge d'Abril Pérez, la dona assassinada.
Abril Pérez tenia dos fills quan va morir assassinada. | Xarxes socials
 

Ella havia decidit emprendre una nova vida lluny de la seva parella. S'havia mudat fins a Nuevo León amb els seus fills per distanciar-se del maltractador. Però va ser interceptada quan es dirigia a l'aeroport de Ciutat de Mèxic, on la van disparar sense possibilitat de defensar-se.

Abril Pérez es trobava a la capital mexicana per signar una sèrie de documents referents al divorci. Quan va finalitzar el tràmit, es va desplaçar amb cotxe amb els dos menors i el seu advocat. Tot i això, els seus plans es van veure truncats en qüestió de minuts.

De camí a l'aeroport, al vehicle on viatjava, va ser disparada. Els serveis mèdics van intentar salvar-li la vida durant sis hores, però finalment va acabar morint.

Aquest cas va provocar un gran enrenou entre la societat mexicana. Una dona que havia patit les agressions físiques i verbals del seu marit acabava morint a mans d'uns sicaris contractats per ell. Estava pendent d'un judici per intent d'assassinat, però el va aconseguir esquivar.

Mans d'un home apuntant amb una pistola.
La víctima va rebre dos trets al cap. | Canva
 

Abril Pérez va rebre una brutal pallissa

Abril Pérez havia relatat en una de les seves denúncies davant el jutge que una nit, mentre dormia, va rebre un cop al cap. Quan va obrir els ulls va comprovar com el seu marit es trobava davant seu amb un bat de beisbol.

Li havia obert el cap i va continuar agredint-la, propinant-li un altre cop al crani. Juan Carlos García li va avançar aquella nit que no en sortiria viva i que ell s'encarregaria de matar-la. Ella va cridar i va fer tot el possible per escapar-se de l'habitació, però l'havia tancada amb clau.

Després de clavar-li una pallissa, va intentar tallar-li el coll. Un dels seus fills va aconseguir tirar a terra la porta i evitar que l'home poses fi a la vida de la seva mare. Ella va tenir la possibilitat d'escapar després de saltar per una de les finestres de la cambra.

A partir d'aquell dia, Abril va decidir denunciar-lo després de diversos anys de maltractaments. El jutge encarregat del cas va estimar que no era un intent d'assassinat. Els informes mèdics i el relat de la víctima no havien estat suficients.