Imatge d'un paracaigudes.

Mor un paracaigudista a l'Empordà: s'ha precipitat al buit

Tot sembla indicar que l'home s'hauria precipitat des d'una avioneta

Tragèdia a l'Alt Empordà. Un paracaigudista de l'aeròdrom d'Empuriabrava ha mort aquest divendres, 10 de juny, després de precipitar-se al buit. Tot sembla indicar que l'home s'hauria precipitat des d'una avioneta. 

Es tracta d'un home de mitjana edat, segons han confirmat fonts policials a l'ACN. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, a l'espera que arribi la comitiva judicial. L'avís per aquest accident ha arribat pocs minuts abans de la una del migdia.

La Comitiva Judicial és ara mateix al punt del succés i els Mossos d'Esquadra investiguen què ha passat. 

Un succés similar a França

En aquest cas, va ser el passat 6 de març. Aleshores, Romane Hourcastagnou, de 23 anys, va morir a Alsàcia, a França, després que el seu paracaigudes no s'obrís en una maniòbra que havia fet centanars de vegades. 

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

I és que la jove, segons va explicar el seu entorn, havia saltat més de 100 vegades en paracaigudes i aquesta era, per tant, una pràctica d'allò més habitual per la jove. 
«La part de la caiguda lliure va transcórrer amb normalitat, però hi va haver un problema a l'hora d'obrir el paracaigudes», va relatar el director tècnic del Centre Regional de l'Escola de Paracaigudisme a Alsàcia, França, Roland Ilyes. 

«Vam observar el que va passar amb gran impotència, no vam poder fer res per evitar-ho. L'impacte contra el terra va ser molt violent», expliquen sobre aquell succés.