Muntatge fotogràfic d'una parella enamorada i l'escenari d'un crim

Un nen de 14 anys mata la seva exnòvia de 13 de la pitjor manera: ho tenia tot pensat

El succés ha causat commoció per la curta edat i la fredor de l'assassí

Els experts diuen que el millor per combatre la violència masclista és l'educació des de petits. I ara, el succés que arriba des de França demostra que encara hi ha molt per fer també en aquest àmbit. La petita localitat de Clessé està en xoc per la mort a punyalades d'una nena de 13 anys.

L'adolescent ha estat assassinada per la seva exparella, un nen de 14 anys, amb una violència extrema. A més a més creuen que no va ser un rampell, sinó que ho tenia tot planejat. Però, per a més horror, el cadàver de la menor va aparèixer darrere de la seva antiga escola de primària on es van conèixer.

Els fets van passar ahir, dijous 9 de juny, en aquesta petita localitat de només mil habitants, a l'est de França. El cas no ha trigat a saltar a les portades dels informatius, i tota la societat francesa està commocionada. I és que es pregunten com un nen ha pogut cometre una atrocitat com aquesta.

L'esgarrifós assassinat

Eren les 06:40 del matí quan van trobar el cos sense vida d'una jove morta a punyalades. La víctima presentava ferides d'arma blanca a la zona del pit, a la cara i al coll, i havia intentat defensar-se. Tot i això, hi havia una cosa més esgarrifosa encara, i és que portava el ganivet clavat a la gola.

Imatge de la policia investigant l'assassinat de la nena de 13 anys assassinada pel seu exnòvio a ganivetades
La policia investiga aquest crim adolescent | PHOTOPQR

No hi havia cap dubte que l'assassí s'havia acarnissat amb la víctima, i que eren davant d'un crim passional. La policia francesa va obrir una investigació que aviat va conduir fins a l'exnòvio de la víctima. L'adolescent, de 14 anys, era alumne del mateix col·legi que ella, a Lugny.

El cadàver de la víctima havia aparegut darrere de la seva antiga escola de primària, a set quilòmetres de l'institut de secundària. Els agents es van desplaçar fins al centre per aturar el presumpte assassí, a qui van trobar amb les mans plenes de ferides i va confessar-ho tot sense objeccions.

Havia dit que volia matar-la

La policia francesa s'ha fet càrrec de la investigació, i tot apunta que el menor hauria planejat l'assassinat i ho hauria executat a sang freda. Va quedar amb la víctima a la seva antiga escola per donar-li confiança. Un cop allà, el menor es va presentar amb un ganivet amagat sota la màniga.

De sobte va treure l'arma i li va clavar tres ganivetades al coll deixant la víctima malferida. Ella va intentar fugir, però llavors l'agressor la va escanyar i va seguir propinant-li ganivetades per tot el cos. Després va abandonar el cadàver de la menor allà i se'n va anar a l'escola com si res.

Segons ha revelat el fiscal, el nen ja havia manifestat anteriorment la seva intenció de matar la seva exnòvia. Segons sembla, va dir que tenia ganes de matar algú i sobretot la seva ex, amb qui mantenia una relació turbulenta. Tots dos havien passat per contínues ruptures i reconciliacions.

Commocionats pel crim

Tot i això, l'autor dels fets no té antecedents policials ni tampoc denúncies per maltractaments. Ara s'enfronta a una pena de fins a 20 anys de presó per l'assassinat de la seva exparella. Entre d'altres, caldrà esperar els exàmens psiquiàtrics per valorar l'estat del menor.

Imatge d'un cotxe de la policia francesa
La policia francesa investiga aquest macabre succés | EFE

La petita comunitat francesa està commocionada per aquests fets sense precedents. Els professors, amics i companys de la víctima asseguren que era una bona noia i que no es ficava amb ningú. Així mateix, no hi ha cap informe d'assetjament que fes presagiar les macabres intencions d'aquest maltractador precoç.

A hores d'ara, el jove es troba a dependències policials en espera de declarar davant del jutge. Mentrestant, la policia continua demanant proves per aclarir els fets. Els mitjans francesos estan tractant el tema amb molta estupefacció, preguntant-se com això ha estat possible a una edat tan curta.