Imatge dels Mossos d'Esquadra en un dispositiu a Catalunya

Mor un noi de 32 anys en un tràgic succés a la seva empresa a Catalunya

Els serveis d'emergències no van poder salvar el jove

Nova tragèdia a Alfarràs, a la comarca del Segrià. Un jove de 32 anys ha mort aquest dijous. 9 de juny, al matí a causa d'un accident laboral. Una porta de grans dimensions va caure sobre l'operari per culpa d'una forta ventada. Els serveis d'emergències van acudir ràpidament, però no van poder fer res per salvar la vida del jove.

Un home de 32 anys estava treballant a la seva empresa, una cerealística d'Alguaire. Tot anava bé fins que una forta ventada va arrencar una porta molt gran. L'operari no va poder reaccionar a temps a causa de la rapidesa dels fets ocorreguts i la porta li va caure a sobre.

Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès
El jove estava treballant quan li va caure una porta a sobre | Àngel Ullate

Els seus companys van alertar als serveis d'emergència. Els Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies van atendre el jove allí mateix i, poc després, va ser traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on, malauradament, va morir.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació que remetran al departament d'Empresa i Treball amb la finalitat de veure si es violava alguna normativa de seguretat quan es va produir l'accident. Tanmateix, segons l'empresa i com recull el mitjà digital Segre, «ha estat un accident totalment fortuït, el fort vent ha arrancat una porta amb la mala fortuna que ha caigut sobre l'operari». 

Ara només queda esperar els resultats de les investigacions i donar un sentit condol als amics i familiars del jove. 

Segona mort a Lleida per un accident laboral

Aquesta és la segona mort per culpa d'un accident laboral a Lleida durant aquest 2022. Fa tan sols una setmana, una dona de les Borges Blanques també va perdre la vida mentre treballava. Els Mossos d'Esquadra han explicat que la dona, que tenia 51 anys, va ser atropellada per una màquina que transportava formigó. Les autoritats també han obert una investigació sobre el cas. 

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Es vol intentar evitar aquesta mena d'accidents, ja que, segons recull el diari Segre, l'any 2021 va ser nou les víctimes mortals a causa d'accidents laborals. Tanmateix, va ser 6.431 la xifra total d'accident d'aquesta classe produïts. És un nombre massa elevat i més tenint en compte que en algunes ocasions aquestes històries tenen un tràgic final.