Fotomuntatge d'un grup d'estudiants i Daniel Santulli.

Dani, el jove que s'ha quedat cec, mut i sense mobilitat a causa d'una novatada

El jove de 19 anys va ser víctima de la «pitjor novatada de la història» i va acabar a l'UCI lluitant per la seva vida

Dani Santulli gairebé perd la vida per una novatada de la seva fraternitat als Estats Units. A conseqüència d'això, el jove de tan sols 19 anys s'ha quedat cec, mut i pràcticament no es pot moure.

Qualificada de «la pitjor novatada de la història», la família del jove demana que es faci justícia i que els responsables siguin portats als tribunals. Dani va estar un temps ingressat a un hospital lluitant per la seva vida, fins que, finalment, li van donar l'alta. Tot i això, les seqüeles són permanents i han destrossat completament els somnis de l'adolescent.

Li van fer beure una ampolla d'alcohol des d'un tub incrustat a la gola

Les festes a les germandats dels Estats Units són conegudes per la seva disbauxa, però sobretot, per les seves novatades. Unes bromes que els veterans universitaris els gasten als nouvinguts que, lluny de resultar gracioses, són tota una vergonya.

La germandat Phi Gamma Delta, de la Universitat de Missouri, no n'és l'excepció. A ella pertanyia Dani Santulli, qui va acudir a una de les seves festes per presentar-se «als seus germans» i acatar «els seus compromisos».

Però per això, el jove havia de passar una prova. Quatre veterans li van col·locar a la boca un tub i el van obligar a beure una ampolla de vodka i una cervesa. El cos de l'estudiant no va resistir i va acabar patint una aturada cardíaca.

Imatge de Daniel Santulli.
Dani va ser obligat a ingerir grans quantitats d'alcohol. | Facebook
 

Els companys el van agafar i el van dipositar al seient del darrere d'un cotxe on el van deixar completament sol i inconscient a les portes d'un hospital. Ràpidament, els metges el van atendre i van poder reanimar-lo, no obstant això, Dani va patir gravíssimes seqüeles.

El seu nivell d'alcohol a la sang era fins a cinc vegades superior al permès als Estats Units. Santulli va necessitar un respirador artificial i va passar diversos dies ingressat a l'UCI. Quan es va despertar, s'havia quedat cec, mut i havia perdut la mobilitat.

Una persona al llit d'un hospital
El jove va estar diversos mesos ingressat a un hospital. | Getty Images
 

El diagnòstic dels metges va ser clar. Havia patit un «dany cerebral massiu», per la qual cosa ara és totalment dependent de la seva família. Un cop a casa, els pares del jove van decidir posar-se en contacte amb un advocat per denunciar la fraternitat.

Desitgen que els responsables paguin pel que li va passar a Dani i denuncien que ningú el va ajudar. Si l'haguessin agafat a temps, ara l'estudiant s'hauria recuperat.

Acusen els implicats de negligència

David Bianchi, l'advocat del jove, ja ha interposat una demanda contra 22 persones que estaven presents al moment dels fets. Dos d'ells han estat identificats com els que van obligar Dani a beure unes quantitats molt perilloses d'alcohol.

Un dels implicats, no va prestar ajuda al jove quan el va veure desmaiat a l'habitació. «A les 12:28, Dani va lliscar parcialment del sofà i va acabar amb la cara a terra», relata l'advocat. «Va romandre allà fins que algú que passava per l'habitació el va veure i el va tornar a posar el sofà», afegeix.

Imatge de Daniel Santulli somrient.
Ningú va socórrer Dani i el van deixar tirat a les portes d'un hospital. | EP BOYS HOCKEY
 

«La seva pell estava pàl·lida i els seus llavis estaven blaus, però ningú va trucar al 911», denuncia el lletrat, afirmant que es tracta d'una negligència.

Però no és la primera vegada que a aquesta germandat se li'n va les mans una novatada. Als noranta, un jove de 18 anys va perdre la vida a la festa de «compromís». Com Santulli, va ser obligat a beure grans quantitats d'alcohol fins a quedar en coma.

En comptes de portar-lo a l'hospital, el van deixar en una habitació on va acabar morint ofegat pel seu propi vòmit. Els metges no van poder fer res per salvar-li la vida, i el jove va acabar morint.