La família de Tom Youngs

Mor amb 35 anys l'esposa de Tom Youngs: va deixar l'esport per cuidar-la

A Tiffany li van donar només uns mesos de vida, però ha aconseguit sobreviure vuit anys

Tom Young, exjugador de rugbi britànic, ha perdut la seva dona Tiffany amb només 35 anys. El 2014 li van diagnosticar un tipus molt agressiu de càncer i li van donar poc temps de vida. Tom va deixar l'esport per dedicar-se exclusivament a cuidar la seva dona, que ha sobreviscut fins ara.

El 2014, Tom i la seva dona Tiffany veien com la vida els somreia amb l'arribada al món de la seva filla Maisie. Però poc després la seva dona va començar a desenvolupar una tos que amb prou feines podia controlar i que anava cada cop a més. Van anar al metge i van rebre el pitjor diagnòstic possible.

Tiffany tenia un limfoma de Hodgkin, un càncer de sang que afecta els glòbuls blancs. El tractament no va funcionar i el 2018 li van dir que no hi havia res a fer, ja que estava en fase terminal. Li van donar pocs mesos de vida, i quatre anys després ha mort envoltada dels seus.

Es va retirar per cuidar la seva dona

Tom Youngs, jugador de rugbi professional, va abandonar temporalment els terrenys de joc per cuidar la seva dona. El mes d'abril passat va anunciar la seva retirada definitiva del rugbi en un comunicat emotiu. Youngs va agrair «el suport indestructible» de la seva família en tota la seva trajectòria esportiva.

Tom Youngs i la seva família
Tom Youngs va deixar la seva carrera com a jugador de rugbi | Leicester Tigers

«Vull agrair a la meva família per tot allò que han fet per ajudar-me a aconseguir el que he pogut fer al llarg de la meva carrera». Així ho va manifestar a través del seu compte d'Instagram. Va tenir una menció especial per a Tiffany, que ha estat el seu gran suport durant tota la seva carrera esportiva.

«A la meva dona Tiff i a la meva filla Maisie, tinc sort de tenir-les al meu costat i no estaria on soc sense vosaltres», va expressar. Youngs va jugar fins al final de la seva carrera al Leicester Tigers. El club anglès ha mostrat públicament els seus condols per la mort de Tiffany i el seu suport a l'exjugador.

Va tornar a Norfolk amb la seva dona

A l'octubre del 2021, el club va anunciar que Tom s'havia pres un temps indefinit per tornar a Norfolk i tenir cura de la seva dona. El jugador va entregar el braçalet de capità després de més de 200 partits a la Premier. A l'abril va anunciar la seva retirada definitiva després de 16 anys al club de Leicester.

Tom Youngs ha acompanyat la seva dona fins al final amb la seva filla petita, Maisie. La notícia de tan sentida pèrdua ha deixat devastada tota la família, però també el món del rugbi. Diversos clubs anglesos han mostrat el seu suport al jugador públicament i han lamentat la seva pèrdua.

Durant els seus anys en actiu, Tom Youngs va ser un emblema del Leicester Tigers i del rugbi anglès en general. La seva carrera es va veure truncada per la malaltia de la seva dona, que el va portar a abandonar l'esport. La de Tiffany ha estat una història de superació i amor familiar, malgrat que amb trist final.

El comiat de Tom Youngs

«La meva mare, el meu pare, el meu germà i la resta de la meva família, soc molt afortunat de tenir-los», va escriure Tom en acomiadar-se'n. Es va recordar especialment de la seva dona i la seva filla, que han estat els seus grans motors. També dels entrenadors i companys amb qui ha conviscut tants anys.

La família de Tom Youngs
Tom amb la seva dona i la seva filla | Xarxes socials

«Sempre havia planejat que aquesta seria la meva última temporada i estic satisfet de fer aquest pas», va aclarir en el comunicat. «No tinc cap retret ni me'n penedeixo de res, mirant enrere estic orgullós de tot el que he aconseguit», concloïa. Poc després s'ha produït el desenllaç fatal.

El limfoma de Hodgkin és un càncer de sang dels més freqüents que comença als glòbuls blancs o limfòcits. Sol produir esgotament, febre, picor, pèrdua de gana, inflamació dels ganglis i tos. La detecció precoç condueix a un pronòstic molt favorable de millora.