Imatge de la Guàrdia Civil en una actuació a Tarragona, al Tarragonès

Troben mort el nen de 13 anys desaparegut quan es banyava al riu Ebre

Estava banyant-se amb els seus amics al riu Ebre quan de sobte el van perdre de vista

Tràgic desenllaç en la recerca d'un nen de 13 anys que havia desaparegut mentre es banyava a Rincón del Soto. El menor s'estava banyant juntament amb altres amics al riu Ebre, al seu pas per aquesta localitat de La Rioja. Van denunciar la seva desaparició dimarts a la matinada.

El cos del menor va ser trobat ahir poc abans de les sis de la tarda, després d'unes hores d'una intensa recerca. El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va localitzar el cos del menor. Aquest es trobava a uns vuit metres del lloc on van veure'l per darrera vegada.

La comitiva judicial va autoritzar l'aixecament del cadàver i el trasllat a l'anatòmic forense per fer-li l'autòpsia. Així, de manera tràgica, concloïa l'operatiu de cerca que va mobilitzar unes 70 persones. Ara, la policia ha obert diligències per aclarir aquest succés, que apunta a un infortuni.

Va anar a banyar-se amb uns amics

Mohamed Saidi és el nen de 13 anys que ahir va ser trobat mort al riu Ebre, on s'havia perdut la matinada anterior. Mohamed havia anat amb uns amics a La presa del Milagro, una zona de bany a Rincón del Soto. Tots van tornar a casa menys ell, i es va activar el protocol de cerca.

Imatge d'un operatiu de rescat buscant al nen de 13 anys desaparegut al riu Ebre
Buscaven al nen en aquesta zona del riu Ebre | Bombers

Era dimarts a mitjanit quan Emergència de La Rioja i Guàrdia Civil van rebre l'avís. Es va organitzar un ampli dispositiu que va incloure Salvament dels Bombers de Calahorra i Arnedo, i Protecció Civil. Desenes d'experts van estar rastrejant l'aigua, a la zona on es va perdre el nen.

Un helicòpter de la Guàrdia Civil i els agents del grup de muntanya es van sumar a l'operatiu amb mitjans aeris, terrestres i aquàtics. Gràcies a les cambres aquàtiques van localitzar el cos del nen al fons del riu. Estava molt a prop del punt on el van veure per darrer cop hores abans.

Una zona relativament segura

La zona on va ocórrer la tragèdia és freqüentada pels joves de Rincón del Soto que es banyen. És una zona relativament segura, però amb la presència d'algun remolí que obliga a tenir més precaució. La zona més profunda, al centre del riu, pot assolir els sis metres.

No obstant això, a moltes parts del riu hi ha una profunditat de només cinquanta metres i no hi ha més dificultat si se sap nedar. El problema és que Mohamed no sabia nedar, segons ha revelat la seva mateixa família. Estava amb altres companys, encara que estan intentant aclarir aquesta circumstància.

La prioritat dels efectius d'emergència era trobar el menor i, un cop localitzat, se centren a aclarir l'accident. Una riba del riu pertany a la localitat de La Rioja, mentre que l'altra és al terme municipal de Funes, a Navarra. Ahir, les dues ribes es van omplir de curiosos.

Tràgica arrencada de la temporada estiuenca

Els veïns hi van anar per seguir de prop les tasques de rescat dels efectius d'emergència. Molts donaven testimoni del traïdor que poden arribar a ser les aigües del riu Ebre. Anys enrere s'han produït ofegaments en aquesta mateixa zona on ara ha tingut lloc una altra tragèdia.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies del succés | Guàrdia Civil

Els veïns del Rincón del Soto es troben commocionats per la desgràcia ocorreguda. També la comunitat marroquina de la zona està impactada pels fets, ja que el menor i la seva família són originaris del Marroc. Els pares de Mohammad tenen quatre fills, tots nascuts a Espanya, i ell era el gran.

La mort d'aquest nen coincideix amb una successió d'ofegaments mortals de menors a Espanya. I és que durant les darreres setmanes hi ha hagut diversos successos d'aquest tipus a rius, pantans, platges i piscines. Es tracta d'una arrencada funesta de la temporada estiuenca que obliga a reforçar la prudència.