Imatge de Caroline del Valle.

Caroline del Valle: noves pistes sobre la nena desapareguda a Espanya fa 7 anys

La seva mare assegura que és viva i que podria ser víctima d'un tràfic de persones

El 14 de març del 2015, Caroline del Valle, de 14 anys, va sortir amb uns amics de 'botellot' per Sabadell (Barcelona). La seva intenció era quedar-se a dormir a casa d'una amiga i tornar-hi l'endemà. Però mai no va tornar a casa, i set anys després la seva mare Isabel la continua buscant.

El que va passar aquella nit continua sent un misteri. L'única certesa és que la policia va desallotjar la zona, els joves van sortir corrents i a Caroline li van perdre el rastre per sempre. El 2018 van arxivar el cas per falta de proves, però nous testimonis l'han tornat a treure a la llum.

La mare de Caroline es queixa que ni la policia ni la justícia no van fer mai prou per trobar la seva filla. Ella continua pensant que la seva filla és viva i que probablement és víctima d'una trama de tràfic de persones. Isabel ha explicat a El Cierre Digital quines són les tres noves línies de recerca.

Tres noves línies de recerca

Una primera línia de recerca se centra en els clients assidus als barets de la zona de Sabadell i els voltants. Una segona línia apunta als pederastes que en aquella època rondaven pel lloc. La tercera línia investiga l'entorn dels traficants de persones.

Fotomuntatge de Caroline del Valle.
Caroline del Valle fa 7 anys que va desaparèixer. | CatalunyaDiari

 

El dissabte 14 de març, Caroline va demanar permís a casa per anar a una discoteca de menors a la Vila Olímpica. La seva mare va mostrar la seva disconformitat amb les amistats que freqüentava la noia, però hi va accedir. L'adolescent va prometre que després de la discoteca se n'aniria a casa de la seva amiga Silvia a dormir.

Tot i això, quan van tancar el local d'oci nocturn se'n va anar de 'botellot' amb uns amics a Sabadell. Els Mossos coneixien els nois perquè anaven a aquesta zona a robar, així que en veure'ls els van intentar aturar, però aquests van sortir corrents. Caroline també, i aquesta va ser l'última vegada que la van veure amb vida.

El noi que la va veure per última vegada

Entre els joves hi havia Jashtin, un noi en recerca i captura que va ser l'últim que va veure amb vida la desapareguda. Va estar al punt de mira com a principal sospitós. La seva versió és que va córrer perquè no li agafessin i es va amagar al castell de Can Feu abans de tornar amb els altres.

En reunir-se tots de nou, Caroline ja no hi era i l'endemà ja no es va presentar a casa. Quan la seva mare va trucar a la seva amiga Silvia, aquesta li va mentir i li va dir que la noia estava de camí cap a casa. Una altra amiga va informar Isabel que la seva filla estava lluny de Barcelona, molt malament, i que no la busqués més.

Des d'aleshores, Isabel s'ha trobat atrapada entre l'abandonament de les autoritats i les mentides dels amics. La mare de Caroline només té bones paraules per a la Policia Local de Sabadell, que van organitzar una batuda amb gossos. Més enllà d'això, sent que ningú no ha volgut trobar la nena.

El misteriós cotxe vermell

Inicialment li van dir a Isabel que Jushtin havia intentat mantenir relacions amb la seva filla i l'havia matat. Li van explicar «que l'asfixiaria, que la mataria, que l'agafaria i la llençaria al contenidor de les escombraries». Però a l'abocador van desmuntar la versió, perquè ara seleccionen els residus un per un.

Si algú hagués llançat el cos de la noia a un contenidor, l'haurien descobert a la cinta transportadora. El cas va quedar arxivat fins que el programa Desaparecidos de TVE va rescatar alguns testimonis. Aquests van parlar per primera vegada d'un cotxe vermell que va arribar a la zona on eren.

Imatge de Caroline del Valle i la seva amiga Silvia.
Caroline es va perdre després d'una nit de festa. | Cedida
 

Segons aquests testimonis, un cotxe amb matrícula francesa i tres marroquins més grans i ben vestits va arribar cap a les 03:30. Eren coneguts de Nisrine, amiga de Caroline, i des que van arribar no li van treure els ulls de sobre. L'adolescent hauria pujat a aquest cotxe, en què va desaparèixer per sempre.

La teoria del cotxe vermell obre una nova possibilitat que la nena segueixi viva. La seva mare creu que «la poden tenir per França o per aquí, en algun tràfic de blanques o algun tràfic de persones». El 5 de juny passat va morir la mare d'Isabel, àvia de Caroline, sense saber on és la seva neta.