Càrregues dels Mossos en el desallotjament de la Casa Buenos Aires a Barcelona

Es tracta del segon intent de la policia per alliberar l'immoble, després d'intentar-ho el passat 15 d'octubre

La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa
Els Mossos han desallotjat la Casa Buenos Aires de Vallvidrera entre moments de molta tensió | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant aquest dimecres al matí la Casa Buenos Aires de Vallvidrera, a Barcelona, ocupada fa aproximadament un any. La policia catalana va fer un primer intent de desallotjament el 15 d'octubre, però els agents policials van marxar davant la forta presencia veïnal.

El desallotjament s'ha reactivat aquest matí. A l'exterior de la casa s'han viscut alguns moments de tensió. El desallotjament es produeix un dia després que JxCAT, ERC, CatECP i la CUP entressin una proposta de resolució perquè el Parlament s'oposés al desallotjament de l'espai.

El regidor de Drets de Ciutadania critica l’actuació policial

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha criticat l'actuació i ha acusat JxCAT i ERC de «cinisme» per expressar aquest dimarts el seu suport a la Buenos Aires «i avui enviar antiavalots per desallotjar amb violència».

Serra ha fet referència així a la proposta de resolució que JxCAT, ERC, CatECP i la CUP van registrar aquest dimarts al Parlament perquè la cambra catalana s'oposés al desallotjament de l'espai. El regidor ha assegurat que segueixen treballant per «facilitar la continuïtat d'un projecte comunitari que compleix gran funció social».

Per la seva banda, aquest mateix dimecres a la tarda -i després de no haver pogut evitar l'actuació policial- s'ha convocat una manifestació a la ciutat comtal per seguir lluitant contra aquest desallotjament. 


Comentaris

envia el comentari