Imatge arxiu agents BRIMO

Tensió i càrregues dels Mossos per un nou desnonament a Barcelona

Una persona ha estat detinguda en transcurs de la concentració

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra desenes de persones que aquest matí de divendres s’han concentrat per evitar el desnonament d’una família amb tres fills, un d’ells menor, a la Travessera de Gràcia número 274, Barcelona

La família té un pis assignat per l’Ajuntament i marxarà el 15 de gener, segons ha informat l'alcaldessa Ada Colau. Tot i això, el desnonament ha seguit en marxa i per això, desenes de persones s'han concentrat al carrer per intentar impedir-lo. A més de fora, diversos activistes es trobaven a l'interior del portal per impedir que els agents entressin.

El desnonament ha seguit

Finalment els Mossos d'Esquadra han aconseguit entrar al pis després de  quatre hores. Tot i la insistència dels manifestants i de diversos polítics que han qualificat d'«incomprensible» l'actuació, han acabat  desnonant al Joan i la seva família.

Una detinguda

Durant les càrregues una persona ha estat detinguda. Segons el Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu es tracta d'una companya. Per aquest motiu han convocat una concentració a la comissaria de les corts.

El Sindicat de l’Habitatge denuncia que aquesta família no pot pagar la pujada del 30% del lloguer que el propietari li va imposar  ara fa 14 mesos, i per això està pagant el preu anterior. Es tracta del  tercer intent de desnonament. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra, ha denunciat de nou una «intervenció policial absurda» per desnonar una família que marxarà en uns dies. «Per què el Govern no ho ha aturat? Per què Miquel Buch ordena carregar amb aquesta brutalitat?», ha preguntat a través de Twitter.

També et pot interessar...