L’Audiència de Barcelona deixa en llibertat provisional ‘La Manada de Manresa’

La justicia considera que no hi ha risc de fuga dels tres condemnats

Els cinc membres de 'La Manada de Manresa' abans de l'inici del judici
Pla mitjà de cinc dels acusats abans de l'inici del judici | CatalunyaDiari.com

Els tres condemnats per abusar sexualment d’una menor de 14 anys l’any 2016 a Manresa, coneguts popularment com ‘La Manada de Manresa’, han estat posats en llibertat provisional a l’espera que l’Audiència de Barcelona dicti el seu ingrés a presó. El tribunal argumenta que els tres joves han estat «permanentment» a disposició de la justícia, acudint a les compareixences sobre el cas.

Malgrat que la fiscalia va demanar en les dues compareixences l’ingrés dels joves en un centre penitenciari per risc de fuga, l’Audiència de Barcelona els ha deixat en llibertat amb els següents càrrecs: presentació periòdica al jutjat, la prohibició de sortir d’Espanya i prohibició de comunicar-se amb la víctima.

Condemnes per abús sexual i no per agressió

En qualsevol cas, els condemnats compliran condemnes de 10 i 12 anys de presó per abusar sexualment a una jove a la capital del Bages. Aquesta sentència ha suscitat molta polèmica, ja que aquesta condemna es produeix per abús sexual i no per agressió, ja que els magistrats consideren que els autors «van poder realitzar l’acte sexual sense utilitzar cap mena de violència o intimidació».

D’altra banda, l'Audiència va dictar el 17 de desembre una ordre nacional de crida i cerca i ingrés a presó per als altres dos condemnats que no van comparèixer en la vista davant del jutge.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari